LADEN

Typ om te zoeken

Goud en China

Beleggers Nieuws Goud

Goud en China

China komt om in de dollars en dat is dus het laatste wat China wil. Deze dollars worden dus veelal via de centrale bank ingewisseld voor… Goud.
Zo gaat heel de goudopbrengst van de mijn in China rechtstreeks de kluis in. De bedrijven krijgen er de dollars mee waarmee ze in de wereld spullen of belangen mogen kopen. Als de dollars maar uitgegeven worden.
China koopt ook via tussenpersonen op de ‘officiële’ goudmarkt. Daar komen de statistieken vandaan die China aanwijzen als grote inkoper van goud. De conclusie klopt wel, maar de hoeveelheden goud die China opslaat klopt niet. Immers verkrijgt China nog veel meer goud via de niet openbare kanalen zoals de rechtstreekse aankopen bij de Chineze goudmijnen.
Vergeet ook niet dat er nu ook ene goudmarkt in Hong Kong is. Ook via die weg vinden vaak particuliere Chinezen de weg naar fysiek en ook papieren goud.
Als Chinezen maar speculeren kunnen… Maar hun keuze voor goud is een fundamentele keuze en heeft in de kern niets met speculeren te maken, maar alles met veiligheid. De Chinezen weten donders goed dat de dollar eigenlijk niet meer te vertrouwen is.
Zou de dollar vallen, dan is de kans enorm groot dat de wereld terugvalt op een oude zekerheid, namelijk goud. China is dan in één klap de rijkste natie in de wereld.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *