LADEN

Typ om te zoeken

Goud doet niets

Beleggers Nieuws Goud

Goud doet niets

Dat goud nu niets doet, is op het eerste gezicht raar, maar de onzekerheid over de euro is er al jaren. Waarom zou goud nu moeten stijgen?
Wie iets in goud ziet, die heeft het al. Degenen die het bezit van de euro als spaargeld gevaarlijk vinden, die vinden dat al jaren en voor hen is er nu niets veranderd.
De blinden zijn nu nog altijd niet gaan zien. Er zijn dus geen nieuwe kopers van goud.
Alleen in Griekenland zijn er nu wat mensen die zich realiseren dat ze, toen het nog kon, beter goud en zilver gekocht hadden. Maar nu is het voor hen te laat. Griekenland stelt qua economische kracht in Europa niets voor. Er is dus geen impact. En dat verandert niet snel.

goud
Goud is sinds september 2011 qua koers ten opzichte van de dollar aan het dalen. Niemand vindt goud nu aantrekkelijk voor de koersontwikkeling. En gelijk hebben ze!
Overigens is de situatie ten opzichte van andere munten, waaronder de euro wel duidelijk anders dan de situatie ten opzichte van de dollar. In euro’s gemeten is de koersontwikkeling van goud gunstiger geweest dan in dollars gemeten.
Degenen die goud zien als een betere plek dan spaargeld bij de lokale bank en in euro’s, die hebben het al en er is weinig behoefte om nu meer dan regulier te kopen.
De tijd van goud komt nog wel, maar verwacht geen koerswonderen tot het moment dat er een echte crisis is. Zoals gezegd, de blinden gaan nu niet ineens zien.
Goud is een bescherming tegen een acuut wegvallende lokale munt. De euro is nu niet acuut aan het wegvallen. Er is nog altijd geen euro crisis. Daar is Griekenland vooralsnog te onbelangrijk voor. Hooguit kan er een domino-effect gaan ontstaan, maar niet veel mensen zijn daar nu heel erg bezorgd over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *