LADEN

Typ om te zoeken

Einde zilverfixing manipulatie in zicht

Beleggers Nieuws Zilver

Einde zilverfixing manipulatie in zicht

Op 14 augustus zullen de bullionbanks in Londen de prijsfixing van zilver loslaten. Ze doen dat uit eigen beweging en de reden daarvoor is mogelijk om toekomstige claims te beperken. Het is immers overduidelijk dat die prijsfixing één grote fraude is geweest waarbij de banken zich schaamteloos verrijkt hebben. Door nu zelf de zaak te beëindigen hopen ze mogelijk de rechters gunstig te stemmen.

Is het gunstig voor zilver dat deze fixing verdwijnt?

Ja, normaal gesproken wel, maar de vraag is of er in Londen nog wel een echte markt bestaat in zilver. Er wordt wel gehandeld in zilver, maar veel handel is al van mijn naar koper en dat komt niet op een markt en zeker niet naar Londen.
De vraag is dus of er bij het verdwijnen van de fixing nog wel aandacht naar Londen als zilvermarkt zal gaan.
Er is immers ook niet veel fysiek zilver meer in de Londense kluizen aanwezig.
In feite lijkt het er op dat deze markt leeggezogen is en men misschien ook wel stopte omdat de kool de sop niet waard meer was.
We zullen dat na 14 augustus gaan zien.
Wat er straks weg is, is de dempende werking op de koers. Maar het wegvallen van de demping kan twee kanten op werken en kan de markt in paniek brengen omdat ze dat in ieder geval niet gewend zijn. Zilver is de afgelopen jaren van 7 naar 50 dollar per ounce geschoten en vervolgens terug naar 19 dollar. We verbruiken het metaal flink, want het wordt veelgebruikt in technologie zoals smartphones en tablets. Het is een eindig metaal en alternatieven er op zijn wel mogelijk, maar duur omdat er dan combinaties van metaal nodig zijn en dat kost vooral veel energie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *