LADEN

Typ om te zoeken

Een fantastische portefeuille samenstellen

Beleggers Nieuws

Een fantastische portefeuille samenstellen

 

Ik las een mooi stuk van een Amerikaanse analist. Hij deed een poging een prachtige portefeuille samen te stellen. In portefeuille onder andere Exxon, Wells Fargo en Walmart.
Hij heeft gelijk, prima aandelen, maar ik denk dat het beter, goedkoper en sneller kan.
Alle drie de aandelen zitten namelijk in de portefeuille van Berkshire Hathaway. Je hoeft dus niet drie aandelen te kopen, maar je koopt er slechts één.
Dan weet ik wel, spreiding…
Vergeet echter niet, Berkshire Hathaway bestaat uit tientallen winstgevende bedrijven geleid door misschien we de beste CEO die er nu op de wereld loopt.
Ja, de beurskoers kan je met één aankoop niet spreiden, maar als belegging kan je geen beter beleggingsfonds dan Berkshire Hathaway bedenken.
Het bedrijf maakt in feite al meer dan 45 jaar winst en de CEO vraagt vervolgens slechts een loon van enkele honderdduizenden dollars.
Vergelijk dat eens met andere beleggingsfondsen of andfere beursgenoteerde bedrijven? Die maken in de meeste gevallen geen structurele winst, maar de managers of CEO’s worden wel miljoenen per jaar betaalt. Belachelijk, maar realiteit.
De afhankelijkheid van de beurskoers is een vervelende zaak, maar op de lange termijn komt al die toenemende intrinsieke waarde vanzelf in de koers, mede omdat het bedrijf de eigen aandelen inkoopt als de koers te laag komt te liggen. Je moet wel het geduld hebben om er op te willen wachten.

www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *