LADEN

Typ om te zoeken

Doorrollen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Opties

Doorrollen (Tom Lassing)

Wat is doorrollen nu precies?
Het heeft te maken met beleggen in opties. Opties hebben een aantal eigenschappen die het soms interessant maken om de positie ‘door te rollen’.
Opties lopen op een gegeven moment af en opties hebben een tijd en verwachtingswaarde die afneemt naarmate het einde van de optie in zicht komt. Daarbij kent een optie een uitoefenprijs.
Dat zijn wat elementen die van belang zijn bij doorrollen.
Stel even, u nam een positie in met de verwachting dat de koers van de onderliggende waarde niet boven de 40 zou komen.
Nu komt er het moment dat die 40 wel dreigt geraakt te worden.
Als je niets doet, dan kom je scheef te zitten en dat kan akelige gevolgen hebben.
Door nu de positie ‘door te rollen’ naar bijvoorbeeld een positie met een maand langere looptijd en een iets hogere uitoefenprijs van bijvoorbeeld 42,50 kan je voorkomen dat de positie onder water komt.
Dat doorrollen houdt dan in feite in dat je de ene positie sluit, terwijl je de andere in dezelfde combinatieorder opent.
Het voordeel is dat de handelingen in één keer plaatsvinden.
Je kan de eerste positie ook ‘los’ sluiten en de nieuwe ‘los’ openen. Je hebt dan meer werk en er is de kans dat je een tijdje zonder positie zit. Je moet immers eerst de oude positie sluiten, alvorens je de nieuwe opent.
Dát is doorrollen… Het is een onderwerp dat ik 4 oktober ook even zal aanstippen. 4 oktober geef ik een optiecursus in Best. Als u nog nooit iets in opties deed, of alleen maar opties gekocht heeft, raad ik u met klem aan een keer deze cursus te volgen. Ik toon u die avond aan waar u, net als de andere optiebeleggers de fout in dreigt te gaan.
Een fout die veel geld gaat kosten.
Een fout die u na de cursus nooit meer zult maken. Kijk hier voor meer informatie over deze cursus.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *