LADEN

Typ om te zoeken

Combinatie opties en aandelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

Combinatie opties en aandelen

Het was gisteren mijn onderwerp van de presentatie die ik gaf. Er waren echter vier aanwezigen die nog niets met opties gedaan hadden en daarom heb ik wat tijd besteed aan het uitleggen wat opties waren.
Ik schreef al vaker dat opties het beste beursproduct zijn. Daar is wat mij betreft geen discussie over.
Maar… Ze worden door veel beleggers niet begrepen.
Ook gisteren bleek me dat weer door enkele vragen die ik vanuit de aanwezigen kreeg. Daarom ben ik blij dat ik de presentatie gaf.
Het feit dat je opties kan verkopen en dan dus op -1 kan staan blijft verwarring geven. Om je negatieve positie dan te sluiten moet je de optie terugkopen. In feite is daarmee de positie op nul gekomen.
Wat ook belangrijk is om te weten, is dat de beurs alleen de series openstelt. Wij als beleggers moeten die vullen met te kopen of te schrijven opties.
Ik toonde gisteren aan dat de combinatie opties en aandelen veel rendabeler is dan alleen aandelen. Ik had echter maar een uurtje de tijd en mijn presentatie was daarom nogal beperkt in scope. Het moet immers wel begrijpelijk blijven voor alle aanwezigen.
Ik heb dus gisteren vooral gesproken over het bezitten van aandelen en dan het schrijven van call opties op die aandelen. EN ik besprak hoe je eventueel de aandelen kan vervangen met een lang lopende gekochte call optie.
Daarbij besprak ik het verloop van de tijd- en verwachtingswaarde en wat dat inhoudt voor je posities.
Op 9 november zal er een bijeenkomst in Amsterdam zijn en daar zal het bij alle sprekers over opties gaan. Wil je dus serieus veel over opties gaan horen, dan moet je je inschrijven voor die gratis bijeenkomst in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *