LADEN

Typ om te zoeken

Bedrijven en politiek

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bedrijven en politiek

Hebben bedrijven iets te zoeken in de politiek?
Mitch McConnell heeft in het verleden tot aan de Hoge Raad gepleit voor “ja”. Hij vond dat bedrijven alle reden en vrijheid hadden om op welke manier dan ook invloed uit te oefenen op de Amerikaanse politiek. Mede dankzij zijn inspanning werd het bedrijven mogelijk om ongecontroleerd enorme bedragen in de politiek te storten.
Je zou dus verwachten dat de Republikeinen een enorm voorstander zijn van bedrijven in de politiek.
Maar het is 2021.
Dezelfde Mitch McConnel is nu van mening dat bedrijven NIETS te zoeken hebben in de politiek.
Een paar weken geleden hebben Republikeinen in Georgia een aantal nieuwe wetten geïntroduceerd. Wetten die het vooral zwarte Amerikanen moeilijker maken om in Georgia te stemmen. De reden is helder. De verkiezingen in Georgia gingen naar de Democraten. Door nu de democratische partij stemmende zwarte inwoners het moeilijker te maken te stemmen, kunnen de Republikeinen over twee jaar weer winnen.
Bedrijven vinden dit een schandelijke zaak en bemoeien zich er nu mee.
Mitch McConnell sprak daar weer schande van en vond dat de bedrijven zich buiten de politiek moesten houden. Daarop is hij waarschijnlijk gebeld door zijn “sponsors”, want de volgende dag al gaf hij aan dat hij deze woorden wat ongelukkig uitgesproken had.
Wat Mitch had willen zeggen is dat bedrijven van harte uitgenodigd worden om de Republikeinen financieel te blijven steunen, maar dat ze zich liever niet in het openbaar bemoeien met de inhoud van het Republikeinse beleid.
Het erge is dat veel bedrijven hardop roepen hoe schandelijk het Republikeinse beleid is, maar ondertussen wel enorme bedragen blijven overmaken naar de rechtse politici.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *