LADEN

Typ om te zoeken

HOE BESCHERMT U UW KOOPSOMPOLIS?

Advertenties

HOE BESCHERMT U UW KOOPSOMPOLIS?

Heeft u net zoals ik wel eens pijn in uw buik omdat u lijfrentepolissen hebt lopen bij een verzekeraar? Vooral deze week was dat nare gevoel er weer. En ik heb effectieve maatregelen genomen. In mijn lijfrentepolis bij Nationale Nederlanden en Robein zitten beleggingsfondsen. Op zich goede fondsen bij een stijgende beurs. Maar met de rode cijfers op de beurzen zag ik deze maand een deel van mijn winsten verdampen. Bovendien ben ik zeer ongerust over komende ontwikkelingen. Ik heb daarom besloten dat ik van deze beleggingsfondsen af wil.

Bij Robein is dat nog redelijk eenvoudig. Je verkoopt via internet je aandelen. Maar bij Nationale Nederlanden is dat lastiger. Daar kun je niet verkopen. Alternatief is de gehele lijfrenteconstructie beëindigen. Maar daar betaal je een boete voor. Ze zijn immers niet gek bij ING/NN; de bonussen moeten veilig worden gesteld. Ik heb gebeld en daar werd ik zowaar keurig geïnformeerd over de boete. In mijn situatie is die erg laag. De beurs hoeft maar iets te dalen en ik heb de boete terugverdiend.

Op advies van de medewerker van NN heb ik mijn polis met onmiddellijke ingang beëindigd met het verzoek om de vrijkomende gelden over te boeken naar het Sperwerfonds met lijfrenterecht. Ik voel mij hier zeer comfortabel bij. Laat de beurzen nu maar doen wat zij willen. Mijn geld staat veilig.
Hoezo veilig? Het Sperwer Fonds heeft een beschermingsconstructie tegen grote koersdalingen op de beurzen. Het fonds gaat dan namelijk gedeeltelijk short. Voor zover ik weet is dit het enige lijfrentefonds in Nederland met zo’n bescherming. Daarom is het veel beter dan bijvoorbeeld Brand New Day.

Voor informatie over het Sperwer Fonds klik hier.

Ton Winter
Directeur GoodLife Trader

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *