LADEN

Typ om te zoeken

Bespeel de energie trend

Advertenties

Bespeel de energie trend

Denkt u dat de olieprijs op dit moment veel te hoog is? Is er naar uw mening een hype gaande in de prijs van olie?
Laat mij u even een berekening laten zien van de grootste reserves aan olie ter wereld. Daarna stel ik u de vraag nogmaals of u denkt dat olieprijs te hoog is.

In 1978 had Saoudi Arabië volgens het Amerikaanse management van Aramco 107 miljard vaten olie in de rond zitten.
Een jaar later werd de Aramco oliemaatschappij genationaliseerd en werd per direct de voorraad olie onder de woestijn in 1979 bepaald op 169 miljard vaten. Alle gegevens over de Saoudische olie voorraden onder de grond waren vanaf dat moment geheim.
In 1988 werd, verrassend genoeg, de voorraad opnieuw omhoog bijgesteld en op 256 miljard vaten gesteld.

De reden?

Meer olie dacht u? Dat zou wel heel verrassend zijn, want vooral de voorraad vermeerdering in 1979 had niets te maken met onderzoek of een wetenschappelijke onderbouwing. De olievoorraad vermeerdering was simpelweg een macht en ego spelletje.

In de OPEC geldt dat het land met de meeste olie de meest invloed heeft. Niet alleen Saoudi Arabië verhoogde indertijd haar onbewezen reserve, ook de andere OPEC landen deden dat. Ze wilden ten opzichte van elkaar geen gezichtsverlies. Ze besloten daarom gewoon gezamenlijk te liegen over hun voorraden.

256 miljard vaten in 1988 en tot op heden is dat nog altijd de officiële voorraad die onder het woestijnzand nog moet liggen.
De branden na de Irak oorlog van 1991, de dagelijkse olieproductie, het maakt voor de voorraad in de grond volgens de Saoudi’s niets uit, de officiële voorraad van de Saoudi’s is nog altijd 256 miljard vaten.

Hoe serieus willen we de voorraad van de Saoudi’s precies nemen?

Wat denkt u, is de olieprijs op dit moment overdreven?

Dacht u werkelijk dat de Saoudi’s nog altijd de grootste olievoorraad in de wereld hadden? Dit is hoogstwaarschijnlijk de grootste bluf uit de wereldgeschiedenis en ze komen er nog altijd mee weg, tot ze op een kwade dag simpelweg niet meer in staat zijn de huidige productie vol te houden.
De Sheiks kunnen nu niet meer toegeven dat ze gelogen hebben. Als ze dat doen, zijn ze per direct ook hun macht en vermogen kwijt. Heel het Saoudi regime is ten dode opgeschreven als de leugen uitkomt.

Wat gaat er met de energieprijs gebeuren als uitkomt dat de grootste voorraad aan olie in de wereld in feite al grotendeels op is?
Hoe gaat het uitpakken voor energiebedrijven die enorme voorraden energie in de grond hebben zitten… bewezen voorraden aan energie?
Het mag duidelijk zijn dat de schok van minder olie in het Midden Oosten voor hen een enorme waardevermeerdering gaat betekenen!

Laat ik het anders stellen. Denkt u dat u op termijn meer geld gaat verdienen met gokken op de koers van morgen of met een belegging in bedrijven die enorme hoeveelheden energie in bezit hebben?
– Wij bewijzen als Trendbeleggingsservice al enkele jaren dat het doen van trendbeleggen in vrijwel alle gevallen veel lucratiever is dan het in en uit de markt stappen en actief traden van aandelen en derivaten.

We gokken niet. We zetten feitelijk in op langdurige zekerheden. Dat kan dan op de korte termijn soms wat minder uitpakken, maar die ervaring is nog vrij zeldzaam bij ons. Iedere paar maanden gaat er bij ons wel een aandeel over de 100% rendement heen.

Een jaar geleden stapten we in een bedrijf met precies die enorme voorraden energie onder de grond. We stelden toen dat hun waardering 400% hoger zou moeten zijn en konden dat onderbouwen met harde cijfers. Op 19 juni 2008 behaalden we de 100% op dit aandeel. Een goede zaak, maar daarmee blijft nog altijd een heel interessante ‘rest van de stijging’ over. Dit bedrijf wordt nog steeds interessanter, want technologische ontwikkelingen maken dat hun voorraden energie nog meer waard zijn dan eerder verwacht.

Beleggen op dit soort zekerheden is zeer lucratief. Zeker omdat we vooral instappen als de meute er uit angst of onzekerheid uit stapt. Wij stappen dan, tegen prachtige kortingen, in de trendbeleggingen.

Twee trends hebben we de afgelopen jaren met zeer veel succes weten te bespelen. De energietrend en de China trend.
Onze abonnees hebben daarmee de hogere energieprijzen aan de pomp kunnen compenseren met enorme winsten in energie aandelen.

Als u NU een abonnement neemt, krijgt u bij ingang van uw abonnement direct inzicht in onze volledige portefeuille inclusief de aandelen die op dit moment koopwaardig zijn! U kan dus al binnen enkele dagen volledig meedoen in de trends die er wereldwijd toe doen!
 

Tom Lassing

www.beursaccent.nl

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *