LADEN

Typ om te zoeken

ING Euronext AEX aandelen Beurs Analyse

ING

ING Euronext AEX aandelen Beurs Analyse

19 okt 2011

De toppen van half augustus en eind September zijn recent niet doorbroken. Mogelijk gaat er nu opnieuw een aanval op plaatsvinden. Pas na de doorbreking zou er technisch een reden kunnen zijn om hogere koersen te verwachten. Fundamenteel zie ik geen reden deze aandelen te willen bezitten. Net als alle andere banken is ING Bank normaal gesproken al lang geleden failliet gegaan. Het ziet er niet naar uit dat de omstandigheden voor de bank snel verbeteren.
– Vanochtend was er op CNBC net zo’n grappenmaker als Leterme in België. De banken hebben geen verliezen, want ze hebben de posities nog in bezit. Ze hebben pas verlies als ze verkopen…
Het erge is, ze geloven zelf deze onzin die ze verkopen. Als u ING aandelen kocht voor 40 euro per stuk, heeft u dan nu op 6 euro per aandeel een verlies of niet? Leterme en die onzinuitkramer op CNBC zeggen van niet. Banken werken zelf in hun boekhouding ook zo. Ze steken in feite hun kop in het zand en negeren de werkelijkheid. Zegt dat iets over Leterme?

29 sept 2011

Eerder deze week een doorbraak door de dalende MA20 lijn heen, maar gisteren gaf al een eerste test van die doorbraak te zien. De waarde van het aandeel ING is in enkele maanden tijd gehalveerd. Fundamenteel is er geen reden te bedenken waarom iemand deze aandelen nu zou willen bezitten. Technisch in feite ook niet.

6 sept 2011

Ik ben nog altijd negatief over ING, maar ik had zo gehoopt op een opleving zodat ik opnieuw een put optie positie kon innemen…
Gisteren ging de koers van ING Bank meer dan 8% omlaag. Helaas profiteerde ik daar niet van, ondanks mijn juiste visie voor deze bank.

17 aug 2011

Zoals u al heeft kunnen lezen heb ik mijn Put optie op December eerder deze week met 150% winst verkocht. We zagen deze week een herstel van de koers van 5,5 naar gisteren een slot van 6,16 euro per aandeel. Ik hoop persoonlijk op wat meer herstel, dan kan ik nog een keer zo’n put positie innemen. Op dit moment is in mijn ogen dit aandeel fundamenteel oninteressant voor een long positie. Op een koers van 6 euro is er echter ook maar zes euro te dalen naar nul. Weinig voor een bedrijf dat niet failliet mag gaan.

22 juli 2011

ING bank heeft de laatste dagen een herstel laten zien. We zijn gisteren weer boven de 8 euro per aandeel gekomen. Daar beleggers met geen mogelijkheid kunnen weten hoe het er echt bij ING voorstaat, is dit gewoon dobbelen. Gisteren een slot boven de MA20. Puur technisch bezien is hier een koopmoment ontstaan. Dat is dan echter alleen voor de puur technische beleggers.

12 juli 2011

Gisteren schreef ik nog, “Ik hou mijn langlopende put opties gewoon aan en wacht op de onverwachte klap omlaag.” Die onverwachte klap omlaag kwam gisteren. Ineens staan mijn put opties op winst. Zo snel kan het gaan en zo onverwachts kan het komen. Nu ja, onverwacht? Ik had niet voor niets Put opties gekocht. Alleen de exacte timing, daar had ik geen idee van.

11 juli 2011

De koers is recent een stap hoger gegaan. We kwamen tot 8,70 waarna de klad er weer een beetje in kwam. We lijken nu technisch op weg naar de MA20 waarna een koopsignaal zou kunnen volgen als de koers zich weet te handhaven boven de MA20. Ik hou mijn langlopende put opties gewoon aan en wacht op de onverwachte klap omlaag.

22 juni 2011

De concurrent ABNAMRO is enorm goed te spreken over ING. Ik persoonlijk mis die overtuiging betreffende ING Bank. In mijn ogen zijn alle banken fundamenteel onbetrouwbaar en lege hulzen. Met hun bedrog kunnen ze het misschien nog lang rekken, maar uiteindelijk zijn het criminele organisaties die keer op keer nieuwe fraudes bedenken. Daarmee heb ik even de toon gezet.
Is ING technisch gezien interessant voor een belegging? We zien nu wel een herstel optreden, dus met een opgaande beurs en de hulp van concurrent ABNAMRO kan er een opwaarts momentum gaan ontstaan. Het is echter wel pril en gezien mijn bedenkingen bij de bank hou ik mijn gekochte put opties gewoon aan. Ze lopen nog heel wat maanden, dus ik heb geduld.

9 juni 2011

Mijn gekochte put opties staan weer op de koers waarop ik de kocht. ING echter weet zich nog altijd boven de 8 euro per aandeel te handhaven. In mijn ogen is de waarde van banken slechts een boekhoudkundig kunstje. Daarom mijn put opties op ING. Voor weinig geld kan ik ´gokken´ op het moment dat de aap uit de mouw komt. Komt dat, dan maak ik een flinke winst, kunnen ze het rekken en rekken, dan verlies ik een klein bedrag. Mij leek het wel een risico dat ik kon nemen.

27 mei 2011

Ik heb nog altijd mijn gekochte put opties in ING. Ze staan op een miniem verlies. De koers van ING herstelde eergisteren, maar zag gisteren vervolgens toch weer een kleine daling. Mijn put opties lopen tot december, het hoeft dus niet in deze beweging te gebeuren.
Waarom Put opties op ING?
– In mijn ogen is ING een leeg vat waarbij op het deksel nog wat handel gedaan wordt. Enorme leningen aan Griekenland en Spanje zijn in wezen veel minder waard dan waarvoor ze nu in de boeken staan. Zolang Europa eea weet te rekken kan ING de schijn ophouden, maar ING is wat mij betreft één grote leugen. De vraag is slechts wanneer het weer verboden gaat worden er Put opties in te kopen… Ik heb ze al…

9 mei 2011

Met het kopen van de Put opties op ING aandelen was ik bij ING wat vroeg. De daling van vorige week deed zich niet voor in de grafiek van ING. Toch blijf ik zeer negatief op ING. Het is in mijn ogen een kwestie van tijd tot de zaak klapt. Het is immers één groot monopoly spel dat een keer afgelopen zal zijn. De Griekse onrust kan ING hard raken als besloten wordt tot het afstempelen van de Griekse schulden. Daar moet je als aandeelhouder van ING terdege rekening mee houden. Ik ben dus pertinent niet zo’n aandeelhouder, ik zit met mijn ‘naakte’ gekochte put opties in feite op een nette manier short in ING.

19 apr 2011

In mijn laatste analyse op ING was ik al niet positief. Gisteren heb ik met de speculatieve service op www.speculatievetips.com zelfs put opties dec/8 gekocht. Wilt u zelf af en toe zeer speculatieve tips ontvangen, geef u dan op voor die gratis service.

8 apr 2011

Het aandeel ING blijft netjes boven de MA20, maar daarmee is het ook wel zo’n beetje gezegd. De vraag is hoe slecht het bijvoorbeeld in Spanje gaat, waar ING Direct heel wat hypotheken schijnt te hebben lopen. Ik zou om fundamentele redenen al geen belang in ING willen hebben. Technisch ziet het er ook niet overtuigend uit.

21 mrt 2011

Vooral de MA20 laat zien dat de top even bereikt is. Vorige week is een gap geopend en de dalende MA20 ligt daarbij vrijwel op de bovenkant van die gap. Dat is een sterke weerstand die overwonnen moet worden. Voor die tijd zou ik als trader geen long positie innemen.

21 feb 2011

De koers van de aandelen ING is fors doorgeschoten en sloot vrijdag op een hoogste punt sinds oktober 2009. Recent gaven de Stochastic en RSI technische analyse indicatoren een verkoopsignaal, maar vooralsnog lijken dit valse signalen te zijn. Ik neem geen positie in.

1 feb 2011

De koers van ING is nu op weg naar de (sterk stijgende) MA20. We zijn door de 8 gebroken en die 8 wordt dus nu getest.

17 jan 2011

Vorige week is de koers in drie positieve dagen tot bovenaan de Bollingerbands gekomen. Op het niveau van de top van December werd een top gezet. Mijn verwachting is nu een daling tot de MA20 die nu rond de 7,4 ligt. Onder de 8 zou ik niet snel een long positie in willen nemen.

23 dec 2010

De trend is weer neerwaarts. De MA20 is dalende en de koers bevindt zich er onder. Op dit moment niet interessant voor een long positie. Ik schreef al eerder, ik zie ING meer als lange termijn schort kandidaat. Een opleving van de koers kan dan mooi gebruikt worden om goedkoop langlopende put opties te kopen.

2 dec 2010

Na de vorige analyse, waarin ik geen koopmoment zag, is het aandeel ING procentueel flink omlaag gegaan. Gisteren een herstel nadat eergisteren een takuri was ontstaan. Zowel RSI als Stochastic geven koopsignalen. Fundamenteel maak ik me hard voor langlopende put opties op dit aandeel, maar voor de heel korte termijn zou het wel eens zo kunnen zijn dat we gaan herstellen tot 8 euro.

11 nov 2010

Gisteren is ING op het hoogste punt in 2010 gesloten. het werd een opvallend grote witte candle die er echt uitspringt. Het is echter geen uitbraak, want eind oktober werd dit niveau ook bereikt. Het is vandaag dus afwachten of dit voor ING het begin wordt van een stijging, of het einde van een herstel dat in juni begon.

26 okt 2010

Gisteren een Doji op het hoogste punt sinds oktober 2009. We raakten daarbij de bovenkant van de Bollingerbands. Het is dus wel een doorbraak, maar wel eens waarbij duidelijk is dat de ruimte omhoog beperkt is. We moeten even de test afwachten, want deze doorbraak geeft me op dit moment nog weinig vertrouwen.

1 okt 2010

Opvallend is dat de doorbraak er bij ING niet gekomen is. De 8 euro blijkt een weerstand te zijn die al sinds April te sterk is. De laatste dagen zijn we weer omlaag aan het gaan en gisteren kwamen we daarbij ook nog eens onder de MA20 terecht. Eerste koersdoel is nu 7,40.

13 sept 2010

Mijn koersdoel was bij de vorige analyse 6,45. Dat is niet uitgekomen. De koers kwam niet onder de 6,6 en wist daarna te herstellen. We sloten vrijdag op 7,71 en dat is nog maar net onder de weerstand die op 7,9 ligt. Zowel in April als in augustus bleek die weerstand te sterk te zijn. Vandaag zou wel eens een doorbreking te zien kunnen gaan geven. Ik doe hier vandaag niet mee. Als we omhoog gaan, dan is de stijging al bij opening een feit. Ik ga daar niet achteraan lopen en de hoofdprijs betalen.

25 aug 2010

De verwachting bij ING is keurig uitgekomen. 29 juli gaf ik aan een daling te verwachten naar mogelijk zelfs 6,8.
We sloten gisteren op 6,86. De MA20 is net neerwaarts gedraaid. De kans is daarom aanwezig dat we nog verder omlaag zullen gaan. Eerste koersdoel is nu 6,45.

29 juli 2010

De laatste twee weken is de koers van ING fors gestegen, namelijk van 6,5 naar 7,55. Daarmee lijkt het weer gedaan te zijn, want naar mijn idee is de weerstand van de top in April op dit moment te sterk. Ik verwacht daarom een daling richting de 7,2, mogelijk zelfs 6,8.

1 juli 2010

We zagen na de vorige analyse een doorbraak omhoog, tot precies de bovenkant van de Bollingerbands. Daarna een neerwaartse beweging die nu onder de dalende MA20 is gekomen. Steun is er op 6 euro. Hoe ‘hard’ die steun is, we zullen het moeten aanzien.

14 juni 2010

Een slot net boven de dalende MA20 en met een enorme Doji. Het is niet echt een overtuigende doorbraak door de MA20 en ik wil dan ook zeker geen long positie in deze aandelen aanbevelen.
In feite is er over de toppen en langs de dalen een tweetal lijnen te trekken die bij elkaar komen.
De richting van de uitbraak lijkt de meeste kans te maken, maar die uitbraak moet nog komen.

26 mei 2010

Gisteren is de koers van ING onder de 6 euro per aandeel gekomen. Is dat terecht? Is het onterecht? Het punt is, kan er nog iemand op aarde aandelen als ING serieus een waardering meegeven? De risico’s die ze lopen zijn enorm en in feite bestaan die banken al niet meer als op dit moment alle bezittingen verkocht moeten worden. De hoop is dat veel van wat er nu slecht uit ziet ‘straks’ als het afloopt wel meer waard is. Hoewel er vooral bij banken enorme kansen liggen, is het in feite puur gokken. Als het fiat geldsysteem het deze ronde redt, dan zullen banken ook weer herstellen.
Of het fiat geldsysteem het uiteindelijk gaat redden?

3 mei 2010

Mijn terughoudendheid bij ING was terecht. De koers is nu gedaald tot 6,73. Ook de MA20 is nu neerwaarts gedaald. De koers kan dus wel herstellen, maar komt op een steeds lager niveau de weerstand van de MA20 tegen. Geen moment om in deze aandelen te willen zitten. Eerste steun ligt op 6,5 ivm een opwaartse gap die eind februari gevormd werd. Daaronder is er nog een steun op 6 euro, namelijk de bodem van begin februari.

6 apr 2010

Nog altijd is ING niet boven de 8 euro gekomen. De stijging van donderdag was wel indrukwekkend, maar niet een doorbreking. Daarom blijf ik terughoudend bij ING. Ik heb de aandelen niet en op dit moment zou ik ze ook niet kopen.

18 mrt 2010

Het aandeel kruipt omhoog richting de weerstand van 8 euro per aandeel. In november en in januari was die 8 euro de weerstand die te hoog bleek. Hoewel we gisteren een sprongetje maakten, zie ik nog geen reden om te verwachten dat we die 8 euro nu wel gaan doorbreken.

25 feb 2010

Na de vorige analyse, waarin gesteld werd nog niet in ING te beleggen, daalde ING naar de 6 euro per aandeel. Ondertussen zijn we weer terug op de 6,76. De belangrijk 8 euro is daarmee nog niet in beeld. Ik blijf het aandeel ING bank niet interessant voor een belegging vinden.

1 feb 2010

Mijn advies te wachten tot de 8 euro is doorbroken is tot op heden een goed advies gebleken. De koers is zelfs terug onder de 7 euro per aandeel gekomen. Ik blijf zeggen dat het geen goed moment om in te stappen is.

15 jan 2010

Wederom een verkoopsignaal in de Stochastic, maar de MA20 blijft stijgen. Voor u zou willen overwegen in te stappen, raad ik aan te wachten tot de 8 euro doorbroken is. Die top werd in november gezet, maar een week geleden bleek die top een te grote weerstand te zijn.

14 dec 2009

Vrijdag een winstje, maar de MA20 is sterk dalende en de winst bracht de koers niet eens in de buurt van de MA20. Ondanks de koopsignalen in de Stochastic en RSI ben ik van mening dat je hier af moet blijven, zeker nu het einde van het jaar in zicht is. ING is één van de verliezende partijen in 2009 en fondsbeheerders willen ongetwijfeld in de jaarverslagen niet laten zien dat ze verkeerd in ING zaten.

27 nov 2009

Het aandeel is deze week flink in beeld geweest. De splitsing van het bedrijf, de verkoop van onderdelen, de claimemissie en gisteren de ongelukkig getimede mededeling dat ze naar de Golfregio gaan. Beleggers leken het aardig te ontvangen deze week, maar toen ging gisteren toch de bodem er uit en gingen we koerstechnisch op weg naar de onderkant van de Bollingerbands.
We sloten op 8,91 en een daling tot de onderkant van de Bollingerbands lijkt aanstaande. Het patroon van de onder en bovenkant van de Bollingerbands zagen we meer dit jaar. Aandelen die dat overkwam gebeurde daarna niet zo heel veel meer mee. En belegging of trade in ING kan ik dan nu ook niet aanbevelen.

12 nov 2009

Gisteren een forse sprong opwaarts. De winst was 6,6%. Op 26 oktober verloren we nog 18% dus het mag duidelijk zijn dat beleggers in ING een sterke maag moeten hebben. ING gaf gisteren aan dat het pas begin 2010 zal besluiten hoe of het de verzekeringsdivisie gaat ontvlechten. ING kan het geheel of in gedeeltes verkopen, maar een aparte beursnotering is ook nog mogelijk. Beleggers waren enthousiast te horen dat er veel interesse is voor de activiteiten. Daarbij is nu ook duidelijk geworden dat ING de staatssteun terug wil betalen. Men voelt de voorwaarden waaronder de steun is verstrekt nu als beklemmend en wil zonder overheid bemoeienis weer ‘los’ kunnen.
Gisteren sloot ING precies op de MA20. Die MA20 is echter fors dalende en mede vanuit dat gegeven is er nu nog geen koopsignaal.

27 okt 2009

Dit aandeel moet ik uiteraard vandaag weer bespreken, de daling was gisteren enorm. Het aandeel daalde van 11,7 naar 9,56. Het verlies kwam daarmee uit op ongeveer 18%. De candle was een enorm lange zwarte candle, met het slot van de dag op het laagste punt van de dag. Meestal zien we dan in het eerste uur nog even een voortzetting van die daling, vanuit verkopers die er pas gisteravond achter kwamen dat het aandeel zoveel lager staat.
Het lijkt mij toe dat dit een wel heel overdreven reactie is op een goed plan. Dan nog ben ik geen voorstander van bankaandelen, maar de stap van ING is een stap in de juiste richting. Naar verluidt is het ook voordeling ivm de aflossing van de staatsschuld.

26 okt 2009

Het bedrijf maakte bekend dat de voorlopige winst over het derde kwartaal is vastgelegd op 500 miljoen euro. Verder zal ING zich naar verluidt splitsen in twee onderdelen, namelijk een bank en een verzekeraar. De bank wil voor 7,5 miljard nieuwe aandelen uitgeven om de schuld aan de staat af te betalen (Bron CNBC)
Kijken we technisch naar het aandeel, dan zien we dat de koers vorige week onder de MA20 terecht is gekomen. Dat is geen gunstige zaak. Vooralsnog lijkt de 11 euro per aandeel het koersdoel te zijn.

9 okt 2009

Een nieuwe 2009 top voor ING. Technisch een koopmoment, maar de grote vraag is, waarin belegt u als u nu aandelen van een bank oppakt? Ze mogen hun eigen boekhouding bepalen, terwijl we weten dat ze waarschijnlijk nog niet op de helft van hun afwaarderingen zijn. Met het zelf aanpassen gaat het met die afwaarderingen natuurlijk voorlopig ook niet lukken. Ik ben in principe daarom geen voorstander meer van bankaandelen en zeker de Nederlandse en Belgische bankaandelen.

21 sept 2009

Ik blijf een analyse in ING een rare zaak vinden. Nu banken de waarde van hun bezittingen zelf mogen inschatten en we weten dat banken het geld in kluizen leggen, niet om bankrovers het moeilijk te maken, maar om te voorkomen dat CEO’s en andere topmanagers al het geld mee naar huis nemen. Hoe moet ik dan als belegger nog ook maar overwegen om in banken te beleggen? Dat is toch waanzin?
Beperk ik me puur tot de grafiek, en u ziet, dat kost me moeite, dan zie ik dat ING net een dubbele top gezet heeft. Vrijdag zagen we een Doji en dan zal vandaag moeten blijken wat of het gaat worden. Een dubbele top, of een nieuwe top en daarmee een voortzetting van de stijgende trend.

4 sept 2009

Opvallend is bij ING dat het aandeel daadwerkelijk op de MA20 sloot en gisteren daar dus weer boven sloot. Weliswaar met een Doji, maar technisch is het in de gaten te houden. Fundamenteel denk ik dat het waanzin is om als particulier nog in nieuwe bankposities te stappen. Immers kan je niet weten welke daadwerkelijke waarde de banken tegenwoordig nog hebben. Dat is dus puur gokken als fundamentele belegger. Technische beleggers kunnen wel in/uit stappen op basis van de technische indicaties. Bij ING moet u het even in de gaten houden. Vandaag zou het aandeel kleur moeten bekennen. Gezien de twijfel in de markt ben ik terughoudend.

20 aug 2009

Gisteren een Doji in de grafiek. Die Doji viel ook precies op de MA20 en dat is hoopvol. Echter de Doji moet nog bevestigd worden met een stijging. RSI en Stochastic geven ondertussen verkoopsignaal na verkoopsignaal. ING staat nu op 9 euro. Hoogste koers was in 2001 zoiets als 42 euro. In 2006 was het nog 35 euro… In hoeverre is ING weer in staat om terug naar haar glorierijke dagen te komen? Het bedrijf heeft verplichtingen bij de staat. Dat is een drempel die overwonnen moet worden. De 40 euro, dat lijkt er daarom voorlopig niet meer in te zitten. Is daarmee de 20 de nieuwe top die ‘ooit’ in dit herstel van de bank zelf gehaald gaat worden? Het zou een 100% potentie geven… Als er niet meer lijken uit de kast van ING komen. Niemand die het weet, zelfs ING niet. We kunnen niet zonder banken, maar daarmee is niet gezegd dat banken ooit nog interessant gaan worden. We kunnen ook niet zonder vliegmaatschappijen, maar alle vliegmaatschappijen bij elkaar hebben beleggers alleen maar verliezen gebracht in de 100 jaar dat we commercieel vliegen.
Beleggers die puur technisch kijken moeten even de bevestiging van de Doji afwachten.

20 juli 2009

Het patroon van de ING bank is vrijwel gelijk aan dat van de AEX. Hier is het alleen het 8,5 niveau dat doorbroken moet worden terwijl we verzwakking in de candles zien en de laatste candle ook nog eens aan de bovenkant van de Bollingerbands te vinden is. Het zal moeilijk worden nog weer hoger te eindigen, maar zoals vorige week al liet zien, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vooralsnog denk ik echter aan een terugval naar 7 euro. Dat lijkt logischer dan een verdere stijging naar boven de 8,5. Ik zet er geen geld op in. Bij ING ben ik zeer gelukkig met een plek aan de wal, naast de andere goede stuurmannen.

26 juni 2009

In lijn met de AEX is ING te vinden in de onderkant van de Bollingerbands, waarbij het 20 daags gemiddelde neerwaarts gebogen is. Voor ING geldt dat het 7,5 niveau opwaarts doorbroken moet worden. Zeker tot dat moment is het niet verstandig om ING aandelen te kopen. Puur gekeken naar de stijging die hier aan voorafging kan het aandeel technisch maar zo terug naar 5 euro, zonder dat de grotere herstelbeweging voor de langere termijn in gevaar komt. Vooralsnog echter lijkt het aandeel te vinden te zijn tussen 6,8 en 7,5.

8 juni 2009

De bank weet op de beurs de weerstanden maar niet te overwinnen. Natuurlijk is het herstel vanaf de bodem al enorm. Laagste koers was dit jaar 2,30. De huidige koers van 7,88 is ten opzichte daarvan natuurlijk prachtig, maar vooralsnog weet ING de 8,5 niet te doorbreken. Tot dat moment is het niet verstandig een long positie ING in te nemen.

27 mei 2009

ING herstelt na de vorige analyse weer en wist zelfs tot boven de 8 euro te komen. We sloten gisteren op 8,2. Daarmee is vooralsnog een lagere top gezet. De weerstand die te overwinnen is, ligt op 8,5. Pas daarboven is te kijken naar eventuele long posities.

6 mei 2009

In mijn vorige analyse was ik niet bijster optimistisch over de korte termijnkansen van ING. De wereldwijde enorme stijgingen van bankaandelen hebben me ongelijk gegeven. Ook ING profiteerde meer en steeg van 6 naar gisteren een slotniveau met een Doji boven de Bollingerbands op 7,7. Dit alles lijkt de weg omhoog te blokkeren. Steun is er op 6,2.

21 apr 2009

De koers van ING is vorige week zelfs boven de 6,85 euro geweest, maar viel gisteren terug tot 5,98. Gezien de klap omlaag in Amerika gisteren zou het me niet verbazen als we net zo makkelijk weer terug naar mogelijk zelfs onder de 4 euro gaan. Eerste koersdoel is echter 5,3. Dit was recent de onderkant van de gap en is nu het middelpunt van de Bollingerbands.
Technisch mag ING tot 4,7 dalen zonder dat het korte termijn opwaarts technische plaatje verloren gaat. Een daling tot maximaal 5,3 zou technisch echter veel mooier zijn.
Het is een mooie grafiekplaatje. Misschien toch iets om nu eens te bekijken en de aankomende dagen in de gaten te houden.

30 mrt 2009

Op 13 maart hield ik het niet voor mogelijk dat er een substantieel herstel zou komen bij ING. We stonden toen 3,13 en we staan nu 4,60. Procentueel is dat toch echt wel een substantieel herstel. Ik zat er dus naast. ING is op deze koers een aandeel geworden waar je klappers mee kan maken. Over twee weken kunnen we weer op 3,13 staan…
Is dat nog beleggen, of is dit simpelweg een casino zonder casinovergunning? In mijn ogen is handelen op dit soort koersbewegingen slechts weggelegd voor speculanten die er hun beroep van willen maken. Wie echt werk heeft en denkt dat hij (het zijn bijna altijd hij’s) het op kan nemen tegen beroepspeculanten, die wens ik veel succes. Zonder de steun van een goede service zou ik me er echter als particulier niet aan wagen. www.optie-specialist.nl neemt nog wel eens posities in aandelen als ING in. Het is te overwegen.

13 mrt 2009

De koers van ING ligt nu op 3,13 en vooralsnog weinig zicht op substantieel herstel. De kans op een nationalisatie is er nog altijd. Het feit ligt er dat ING zonder de steunbedragen van de overheid niet meer als zelfstandige bank bestaan had. Wat is zo’n bank dan op dit moment nog waard en hoe groot is de kans dat ze alsnog onderuit gaan? Wie nu aandelen ING koopt zou mogelijk een enorm rendement kunnen halen, maar de kans is even groot dat je in dezelfde tijd de helft of meer van je geld kwijt raakt. Dit is dus geen beleggen, maar dit is gewoon casino werk. Je gokt op zwart, of je gokt op rood… Oh nee, dat mag niet. Je mag bij ING van de AFM alleen maar op zwart gokken. Ik had al eerder geschreven. Dat alleen zegt al genoeg. Als de overheid je verbiedt te verdienen aan daling, dan kan je er de donder op zeggen welke richting ingezet zal worden.
Ik blijf hier verre van.

16 feb 2009

Toen de bank aangaf de Formule 1 te gaan sponsoren, werd, vooral ook in deze nieuwsbrief, al aangegeven dat de sponsoring een teken van hype was. Men smeet met geld en echt alles kon. De ego’s van de leiding bleken zo enorm groot dat ze zich wilden laten verwennen met F1 aandacht. Snelle auto’s, en CEO’s, het is een combinatie die heel slecht is. Het bleek ook bij ING helaas weer uit te komen. Inderdaad was ING bij de afsluiting van het contract op de top van haar winstgevendheid, en was op dat moment de directie alle realiteit omtrent de waarde van geld kwijt.
Tijden veranderen en na dit contract zal ING weer stoppen met de F1 sponsoring.
Honderden miljoenen zijn door het riool gespoeld, want in deze markt zal een F1 sponsoring niet veel nieuwe klanten naar de ING brengen.
Het aandeel ING is ondertussen al sinds eind januari heel langzaam aan het wegzakken richting bodem op 5 euro. We sloten vrijdag op 5,88. Koersdoel vooralsnog 5,1 euro. Er is wel een kleine kans op een herstel, maar vrijdag was een Doji en dan moet vandaag maar blijken wat beleggers willen. Ook een eventueel herstel zal zeer waarschijnlijk weinig om het lijf hebben.

30 jan 2009

Het herstel van de laatste dagen kwam gisteren tot stilstand. Dit gebeurde precies op het midden punt van de Bollingerbands. Het lijkt er dan ook op dat we nu de onderkant weer gaan opzoeken. Dat zou inhouden dat ING naar 5 euro per aandeel gaat dalen. Dat is tevens het laagste punt dat in 2008 behaald werd. Vooralsnog zie ik dus geen lichtpuntjes.

14 jan 2009

Gisteren een verkoopsignaal vanuit de Stochastic. ING heeft daarbij de bovenkant van de Bollingerbands geraakt. Gezien ook mijn fundamentele terughoudendheid richting ING, zou ik willen aanraden dit aandeel niet te bezitten.

22 dec 2008

Er zijn meerdere redenen om niet in ING te willen beleggen. Het feit dat de koers er de laatste weken als een dooie pier bij ligt, is er één van. Andere redenen zijn van fundamentele aard. Madoff liet zien dat er nog mega verrassingen in de markt zitten. Partijen die van dat soort grappen het meeste last hebben, zijn banken. Die hebben van alles gekocht zonder ook maar een basis controle te doen. Ik heb sterk het vermoeden dat Madoff niet de laatste was. Dat zegt niet dat ING dus altijd slachtoffer zal zijn, maar gezien de kleine dagcandles houden beleggers massaal de hand op de knip. Gelijk hebben ze. Dit is geen belegging, het is hoogstens een gok.

9 dec 2008

Het voordeel van totaal in elkaar geklapte koersen is dat een beetje herstel direct procentueel enorme uitslagen geeft. Bij de vorige analyse stonden we 5,33. Nu staan we weer op 6,96. Hadden we dus maar…
Toch is in mijn ogen ING geen belegging maar slechts een gok. Een volgende ronde nieuwe geld kan het bedrijf maar zo in handen van de staat brengen. Ook bij Fortis logen ze tot een uur voor de nationalisatie. Ik blijf van de Nederlandse banken af.

24 nov 2008

Ook bij ING nu de test van de vorige bodem. De koers is ondertussen nog slechts 5,33. In september stonden we nog boven de 20 euro per aandeel. Ik blijf af van deze aandelen. Het is bij banken allemaal teveel een gok. Ze weten zelf niet eens hoe ze er eigenlijk echt voor staan.

7 nov 2008

Fundamenteel ben ik geen koper van financiële waarden in Nederland. Ze hebben immers allemaal ‘hulp’ nodig en durven amper hun eigen taak als bank te vervullen. Als ook hier in Nederland de huizenmarkt omlaag gaat, dan zullen de banken daar ook vervolgens weer extra problemen door krijgen. Technisch kijk ik niet zo ver. Ik zie nu dat bij ING een topje is gezet en dat de neerwaartse trend gewoon weer ingezet wordt. We mogen daar alleen niet aan verdienen.

20 okt 2008

Het bedrijf maakt gebruik van de helft van het onlangs door de regering opgerichte steunfonds en haalt er 10 miljard uit. Tevens wordt het eindejaarsdividend geschrapt. Het wordt geen aandelenverwatering, omdat de kapitaalinjectie in de vorm van obligaties wordt verkregen. De rente die de staat gaat krijgen is echter 8,5% en dat zegt iets over waar de rente voor heel Nederland naar toe zal kunnen gaan. Of ING koopwaardig is? Neen natuurlijk niet, deze bank stond vrijdag op het punt van omvallen. Denk even na zeg!
Eerst zal duidelijk moeten zijn waarom deze noodstap nodig was, voor we als beleggers kunnen bepalen of deze bank nog wel een reden tot bestaan heeft. Na de “three black crows” van vorige week, kwam er vrijdag nog een enorm lange zwarte candle bij. Het aandeel sloot op 7,33.

3 okt 2008

We zien een eerste herstel in het aandeel. Een goede zaak, maar meestal komt er nog wel een correctie op een bodem. Ik wacht in deze marktomstandigheden en zeker bij banken wel even die correctie af. ING is in vergelijk met andere banken een sterke bank, maar stelt wereldwijd niet zo veel meer voor. Eén foutje en ze eindigen als ABNAMRO.

18 sept 2008

Op dit moment de sterkste beursgenoteerde bank in Nederland. Helpt dat beleggers? Niet bepaald. De afgelopen dagen dook ook ING van 22 terug naar 17,35. Daarmee is ook hier de steun van de vorige bodem in juli doorbroken en lopen we kans om nog wat dieper te gaan komen. We zijn in koers nu vier jaar teruggezet. De koers van ING halveerde de afgelopen twee jaar.

3 sept 2008

Het aandeel ING is terug rond de 22. Hierboven ligt een weerstand in de vorm van een gap. Ik voorzie dus dat de koers moeite zal hebben om die weerstand te doorbreken. Het heeft dan ook weinig zin om onder de 23 een positie in te nemen. De kans is te groot dat de 23 de top zal worden.

18 aug 2008

ING wist recent de weerstand van rond de 22 niet te overwinnen. Ik zie nu voor een tweede keer dat de stijging gevolgd wordt door een daling met een gap. Weliswaar fractioneel hoger, maar het is geen bewijs van kracht. Ik zie dan ook geen reden om nu in ING te willen stappen.

31 juli 2008

Ten opzichte van de koers in de vorige analyse is er niet veel in ING gebeurd. Ik zie dan ook geen reden om op dit moment een positie in te willen nemen.

7 juli 2008

Helaas heeft de vorige positie inname geen winst opgeleverd. Het werd een verlies van enkele dubbeltjes. Geen ramp, wel jammer, maar dat hoort erbij. Vooralsnog zet ik niet in op ING, omdat ook de Bollingerbands zwaar omlaag blijven gaan.

16 juni 2008

De steun van de gap die eind maart gevormd werd, heeft gehouden. Een technisch herstel van 22,8 tot 26 euro lijkt mogelijk. We gaan long, met stoploss op 21,9.

26 mei 2008

Sinds begin april is ING in de bandbreedte 24 tot 26 te vinden. We staan nu op 24,15 dus het wordt spannend.

5 mei 2008

Er is een dubbele top gevormd bij ING en vrijdag een Doji Star. Vreemde patronen en ze geven me niet veel vertrouwen. In feite geeft de Japanse Candles analyse aan dat we hier verre van moeten blijven. Het lijkt me toe dat dit op dit moment geen slecht idee is. Pas bij een doorbreking van de dubbele top, op 26 euro, is er technisch een heel ander beeld ontstaan.

14 apr 2008

ING brak begin vorige week door. Ik deed er niets op. Het aandeel ING is nu de eerdere weerstand aan het testen. Gezien de wereldmarkten lijkt het onwaarschijnlijk dat die steun het nu houdt. Op zich zou ING wel in een opwaartse trend kunnen zijn gekomen, maar zal ze nu minstens in een neerwaartse beweging binnen die eventuele opwaartse trend zitten.

28 mrt 2008

Bij ING is het van belang dat de weerstand op 24 euro gebroken wordt. Als dat plaatsvindt is er technisch reden tot optimisme. Vooralsnog zit ING in een zijwaartse trend en is ze aan de bovenkant van de range 20 tot 24 gekomen. Het is dus zeer belangrijk een doorbraak EN bevestiging te zien alvorens in te stappen.

11 mrt 2008

In de grafiek geeft de Stochastic een koopsignaal. Ik zou het graag willen geloven dat het zo ver is, maar de candles en de RSI geven die signalen nog niet af. We hebben geen positie in ING en dat is maar goed uit. De koers is gedaald tot 20,7. We komen nu dicht in de buurt van het vorige dal. Van alle bank/verzekeraars is ING nu één van de sterksten, mede omdat ze zich niet verzwakte met een te dure aankoop. ING is niet immuun voor verdere zwakte in de leningen, maar ze hebben geen portefeuille die zwaar onder vuur ligt. Ik overweeg hier binnenkort iets in te gaan doen, maar blijf nu nog op mijn handen zitten.

20 feb 2008

Het lijkt er toch sterk op dat ING haar zaakjes onder controle heeft. Weliswaar moest bijna een miljard afgeschreven worden, maar waar heb je anders een stroppenpot voor? We zagen laatst de capitulatie in de grafiek. Vooralsnog lijkt dat ook echt het dieptepunt te zijn geweest. Toch wil ik onder de 23,5 geen nieuwe positie innemen. Op dat niveau lag half januari de gap omlaag. Het is de eerste te nemen horde op de weg terug.

14 feb 2008

Het lijkt er op dit moment op, dat we eerder deze week de capitulatie bij ING zagen. Een prachtige spike omlaag waarbij de 19 euro net niet geraakt werd. Gisteren sloten we weer op 20,92. Dat lijkt niet zo veel verschil, maar in twee dagen is het wel 10% verschil. Dat is nogal wat miljardjes bij een grote bank als ING.

29 jan 2008

De aandelen van de bank zijn speelbal van extreme sentimenten op de beurs. Het gaat hier niet meer om ING zelf, het gaat om al dan niet reële angsten die beleggers hebben omdat ING als vrijwel enige bank nog altijd geen afwaarderingen liet weten naar aanleiding van de bankencrisis. Nu andere banken ook kwalitatief betere leningen beginnen af te schrijven, kan het haast niet anders of ING zal ook moeten komen met aanpassingen. Waarschijnlijk niet in de omvang van veel anderen, maar honderden miljoenen lijken onderhand wel heel logisch te zijn. Een schijntje voor een bank als ING, maar voor beleggers kan het hard aankomen. ING lijkt als bank zeer conservatief gewaardeerd te zijn, maar een eventuele afwaardering hangt als een zwaard van Damocles boven ING. Overigens is in de grafiek goed te zien hoe beleggers ineens in beweging zijn gekomen bij ING. De candles zijn nu per dag groter dan wanneer dan ook de afgelopen maanden

11 jan 2008

Mijn gokje in far out of the money call opties staat nu duidelijk op verlies. Nu was dat een combinatie met wat andere posities waarop ik niet meer kan verliezen, maar een flinke stijging van ING zou voor mij wel leuk uitkomen. Vooralsnog ziet er niet naar uit. De dagcandles zijn heel erg klein. Hoewel het volume weer ‘gewoon’ is, de kerstvakantie is duidelijk voorbij, zijn de zorgen in de financiële sector nog niet over. Hoewel ING geen risico’s lijkt te lopen, heeft de bank last van de ‘besmetting’ van heel de sector. Stochastic gaf al een koopsignaal, maar meer dan een euro stijging lijkt er vooralsnog niet in te zitten. Op dit moment dus niet interessant voor een trade.

19 dec 2007

Na het aanvankelijke herstel zien we nu een onvermijdelijke reactie. Helaas is de gap van half november nu toch weer noordwaarts van de huidige koers komen te liggen. De 27,1 is daarmee de te nemen horde. Ik heb zelf februari call opties en heb nog ene paar euro stijging nodig. Dat zou in twee maanden tijd geen probleem hoeven te zijn, maar het sentiment rond banken is op dit moment onder nul.

20 nov 2007

Bij ING ben ik aan het wachten. en gelukkig maar…
De koers daalde recent van boven de 32 naar nu onder de 26. Dat terwijl de bank al netjes gewaardeerd is en geen exposure richting subprime heeft. Dit is wat ze zo mooi in het Engels Collateral damage noemen. ING wordt ook geraakt, daar waar andere banken het doelwit waren.

29 okt 2007

Nu ABNAMRO duur is overgenomen en Fortis dus een duur hapje door te slikken heeft, is ING in vergelijking veel mooier geworden. Dat is echter nog geen reden om blind in te stappen, want als technische belegger wil je dan ook wel momentum zien. Het enige dat we echter zien, is dat ING een eerste test heeft gedaan op de gap die nu als steun net boven de 30 euro dienst doet. De indicatoren wijzen nog altijd omlaag, dus op dit moment nog altijd geen reden om NU in te willen stappen. Mocht de koers weer boven de 30,85 komen EN de indicatoren draaien, dan mag u me wakker schudden.

11 okt 2007

Hoewel ING de laatste weken flink gestegen is, is de dalende trend vanaf oktober 2006 nog altijd intact. Het ziet er technisch nu naar uit dat een top gevormd gaat worden. Ik blijf nog altijd van deze aandelen af.

25 sep 2007

Het aandeel ING is vorige week met een sprongetje los gekomen uit de korte termijn range die onder de 30,2 lag. Het blijft rommelen in de bankensector en opvallend genoeg zijn veel van de concurrenten van ING ‘duurder’ vanuit verschillende redenen. Dan gaat ING er op een gegeven moment dus ‘goedkoop’ uitzien. Ik heb alleen nog niet het idee dat dit moment nu al gekomen is. Eerder verwacht ik dat de duurdere banken goedkoper gaan worden. In het beste geval blijft ING dan ongeveer liggen. Niet echt een reden om dan nu maar in ING te stappen. Vooralsnog zit ook ING in een dalende trend die een jaar geleden begonnen is.

27 aug 2007

ING heeft vrijdag de weerstand op 29,7 niet kunnen slechten. Dit is een zware weerstand, daar het ook de bodem van maart dit jaar was. Onder dat punt neem ik geen nieuwe positie in, hoe interessant ING nu ook lijkt.
Opvallend is nu namelijk het feit dat ABNAMRO gewaardeerd wordt op K/W 15, terwijl ING nog altijd niet voorbij de 10 komt. Dit kan twee dingen inhouden… Of ABNAMRO is veel te hoog gewaardeerd, hetgeen de overnemer(s) dan zwaar op de maag komt te liggen, of ING zou eigenlijk nog minstens 30% hoger moeten noteren. De aandelen hebben altijd een gelijke waardering gekend en mij is geen reden bekend waarom ABNAMRO nu zoveel meer moet zijn geworden.

1 aug 2007

De laatste dip was in maart en ING dok toen nog net iets verder in het rood. Het valt dus deze keer nog mee. De Indicatoren staan erg laag, dus hoe dan ook zit er mogelijk wel een stukje herstel in. De stoploss voor de begin juli ingenomen positie is wel geraakt. Op zich dus terecht dat we er nu even niet inzetten. Wie het risico laag wil houden gaat nu ook niet, voor de bevestiging van de trenddraai terug omhoog, weer long in de aandelen.

3 juli 2007

Na mijn vorige analyse is er niet veel gebeurd… behalve… dat de top net iets hoger was dan de vorige EN de bodem nu ook net iets hoger lijkt te worden neergezet. Is dit het begin van een korte termijn trendomkeer noordwaarts?
Gezien de kracht van de beurzen lijkt me een positie in ING niet zo heel gek. Aankopen aandelen tussen 32,5 en 32,9 en stoploss op 31,8.

11 jun 2007

Vooralsnog zie ik drie toppen in de ING grafiek met nummer twee en drie steeds iets lager. Ook het 50 en 200 daags gemiddelde is neutraal. Dat ziet er dus niet zo sterk uit. Dit kan ook inhouden dat de AEX index het zwaarder gaat krijgen, want ING is natuurlijk wel een zwaargewicht in de index.

18 mei 2007

De stop loss is geraakt, de winst genomen. Op dit moment is ING het steunniveau rond de 32,8 aan het testen. Het ziet er niet bijster sterk uit en ik ben blij dat de winst ook echt binnen is. Ik ga dit even vanaf de zijlijn bezien.

23 apr 2007

Stoploss gaat verder omhoog naar 33,45. (was eerder 31,1 en daarvoor 30,7)

5 apr 2007

De stoploss op ING gaat omhoog naar 31,1. (was 30,7) Geen enorme verhoging, maar het is wel belangrijk om de stoploss mee te laten lopen zodat transacties liefst altijd met winst gesloten kunnen worden.

16 mrt 2007

21 februari gaf ik op 34 euro aan dat ik ING niet interessant vond. De koers staat op slotkoers van gisteren op 30,25. Nogal een aderlating en dat lijkt niet geheel onterecht te zijn. De RSI gaf gisteren een eerste koopsignaal. Beleggers die dus puur op signalen willen handelen kunnen long in ING gaan. Doet u dat boven de 30 euro en stoploss is dan 30,7.

21 feb 2007

De koers van ING is nog altijd rond de 34 euro te vinden. Ik blijf het geen interessant bedrijf vinden, mede door het zittende management. Als u dan toch financials wilt bezitten, kijkt u dan naar Amerikaanse financials. Die hebben net even iets meer slagkracht in de wereld.

15 jan 2007

De stroom aan boetes en rechtszaken richting ING kent geen einde, zeker ook niet met de belegggingsverzekeringen die ongetwijfeld ook bij ING op twijfelachtige wijze zijn afgesloten. Ongetwijfeld, omdat bij ING onderhand alles wel tegen de goede zeden en onwettig gedaan lijkt te worden. Is het dan logisch te veronderstellen dat ze ook met de beleggingsverzekeringen een beetje gerommeld hebben? Ik denk persoonlijk van wel. Ik twijfelde eind 2006 nog over het opnieuw short gaan in ING. Ik heb dat nog niet gedaan. Wie dat wel deed zit nog prima, want ik gaf al aan, stoploss is 34,5 en daar is ING nog niet. Het ziet er echter nu nog niet acuut negatief uit. Beleggers negeren op dit moment de stroom negatieve berichten nog altijd. ING maakt ook giga winsten, dus als boetes daar wat van afromen, dan is er nog altijd geen probleem. Zo zal de directie van ING er ook wel over denken.

28 dec 2006

Het advies om short te gaan in ING was een aanbeveling die we indertijd ook aan de Global Energy Newsletter Insider abonnees gegeven hebben. In heel korte tijd konden die op deze afdekkende positie zo’n 25% rendement bijschrijven. Niet slecht voor een positie ter bescherming van de portefeuille.
Voor de Beursbox lezers is op de site (hoofdpagina www.beursbox.nl) indertijd aangegeven dat de positie weer gesloten werd. Hier bij de analyses is dat blijkbaar niet gedaan. Geen opzet, ik heb er blijkbaar niet aan gedacht. Als u de positie nog heeft, dan is dat prima. Ik ga haar zelf ook weer innemen, met stoploss op 34,5. Ik weet alleen niet of ik dat innemen vandaag al wil doen. De kracht omhoog was gisteren behoorlijk, ik wil niet te eigenwijs zijn en wacht dan liever tot de beurs uitputtingsverschijnselen gaat vertonen.

17 nov 2006

Het advies short te gaan in ING was juist. De stoploss van 36 gaat omlaag naar 34,5.

19 okt 2006

Bij ING nu verkoopsignalen vanuit Stochastic en RSI. Verder ook eerder deze week op de top Doji’s die weliswaar gisteren getest werden, maar het nog wel hielden. Ik ben daarom negatief over de kansen van ING. U kan short gaan met stoploss van 36.

29 sept 2006

Bij ING hebben we de laatste stijging gemist door een korte correctie begin september. Op dit moment lijkt een nieuwe long positie pas interessant boven de 35 euro. Stop loss hoe dan ook nu op 33,9 leggen.

5 sept 2006

Daar waar de AEX nu vlak bij haar vorige top en hoogste punt van het jaar is, daar is ING er moeiteloos doorheen gebroken. ING is daarom weer interessant, maar leg wel een stoploss op 33,4.

10 aug 2006

De bank/verzekeraar maakte een winst bekend die hoger lag dan analisten verwacht hadden. Nu hadden analisten al hoge verwachtingen, dus het gaat bijzonder goed met het bedrijf. In het tweede kwartaal werd maar liefst 2 miljard euro verdiend. Het is daarmee overduidelijk dat het grote geld tegenwoordig in olie en het bankwezen zit. Pas bij een slot boven de 33,5 is ING technisch voor beleggers weer interessant.

8 aug 2006

Op 33 ligt de eerstvolgende weerstand. ING is recent door de weerstand van 31 gebroken. Die oude weerstand is nu steun. Daarmee hebben we een ruimte van tussen de 31 en 33. We constateren dat ING op 32 staat en vooralsnog blijf ik ING daarom even niet interessant vinden. Een doorbraak boven de 33,1 zie ik als koopmoment. Dit moet dan wel end of day gebeuren EN de volgende dag bevestigd worden.

14 jul 2006

Op 23 juni schreef ik al dat de 31 het belangrijke te doorbreken punt was voor ING. Dat bleek inderdaad zo te zijn en we kunnen nu constateren dat na 9 dagen testen deze weerstand niet doorbroken is. Steun is er nu voor ING op 30 euro. Het mag duidelijk zijn dat met deze kleine bewegingen, ING bleef twee weken lang tussen de 30,4 en 31, niet veel te halen is in dit aandeel.

23 jun 2006

Na de top begin mei, een top die het aandeel boven de 33 euro bracht, daalde ING flink. Begin juni zagen we 28 op het bord. Met een klassiek patroon, Doji en gap zien we nu het aandeel herstellen. Belangrijk wordt of ING de 31 weet te doorbreken. Dat is in maart en april een belangrijk niveau geweest. Daar ligt nu ook het 50 daags gemiddelde. Ik ga hier geen positie innemen.

6 jun 2006

De stoploss werd al drie weken geleden geraakt. Daarna is het aandeel in een zijwaartse trend gekomen waar het zich nog altijd in bevindt. Er valt weinig over de richting te zeggen. Ook hier lijkt het schrijven van opties interessant te kunnen zijn. Dit is echter een tak van sport voor de ervaren belegger.

2 mei 2006

Op 32 euro ligt een steun vanuit een eerder gevormde gap. Zolang de koers boven de 31 euro blijft is de opwaartse beweging intact. Kijkende naar de grafiek lijkt de stijging al af te toppen en zou over maanden bezien de koers ook terug kunnen naar 27,50. Dit scenario is echter niet actueel zolang de koers boven de 31 blijft.

28 mrt 2006

Normaal loopt ING gelijk op met de AEX. In dit geval loopt de bank echter een dag voor. We zien namelijk nu al twee dagen daling in ING, terwijl de AEX eigenlijk pas gisteren voor het eerst daalde. In de indicatoren zowel verkoop in Stochastic als in RSI. De vorige keer dat dat gebeurde kwam er inderdaad een correctie. Geen wereldschokkende, maar de koers ging toen 1,5 euro omlaag. Aandeelhouders ING zouden stop loss best verhogen van 28,3 naar 31,8.

9 mrt 2006

De koers van het aandeel loopt zo gelijk op met de AEX index dat ik het steeds vergeet te analyseren. een koers van onder de 30 zie ik als heel negatief voor de verdere ontwikkeling. We komen rond die koers ook onder het 50 daags gemiddelde en ook dat is geen beste zaak.

19 dec 2005

Het technische plaatje van ING is nog altijd het plaatje van de AEX. Er werd vrijdag een nieuwe top voor 2005 gezet. Aandeelhouders zouden een stop loss op 28,3 moeten overwegen.

14 okt 2005

ING zit nog altijd in de dalende trend, maar ook hier is het de vraag hoeveel lager dan nog. Nu inzetten op de daling is naar mijn idee te laat. De steun ligt op 23 euro. Komen we daaronder, dan kan alsnog ingezet worden omdat dit een doorbreking zou inhouden. Vooralsnog lijkt echter de steun van de bodem van half september het te houden.

31 aug 2005

Als we hier kijken naar de candle van twee dagen geleden, dan zou deze keurig op een herstel duidden. Immers zien we daar een Takuri, hetgeen de kenners kennen als een candle ‘die de diepte van het water test”. Daar ik echter over de index van mening ben dat we daar spreken over een herstel binnen een dalende trend wens ik dit signaal bij ING te negeren. Ik laat ING dus nog weer even links liggen.

9 aug 2005

Iedereen die de aandelen in bezit had om er mee te traden zou wat mij betreft de stop loss in werking hebben moeten laten treden.

1 aug 2005

Aan het volume zien we niet dat we midden in de vakantie zitten. Hoewel de koers van ING nu twee weken min of meer gelijk bleef blijven beleggers de aandelen in flinke hoeveelheden verhandelen. Voor de indicatoren is het goed dat de koers even statisch is. Ze krijgen daarmee kans om iets te dalen, hetgeen ruimte voor een volgende koerssprong kan gaan geven. Wanneer die komt… geen idee. Een koers boven de 25,3 geeft wat meer ruimte omhoog en kan reden zijn om weer opwaarts in te zetten. wie op basis van het advies op 12 juli al instapte kan de stop loss omhoog halen naar 24,6.

12 jul 2005

ING heeft gisteren precies haar vorige top (maart 2005) bereikt. Is het nu erop en erover, of komt er hoogtevrees. Vooralsnog lijkt het op het eerste, waarna na de doorbreking het doorbraakniveau nog welgetest zal gaan worden. Als u instapt voor een rit omhoog, doet u dat dan direct bij de eerste doorbreking van het 24 euro niveau. Stop loss legt u dan op 23,60.

22 jun 2005

ING lijkt wat moeite te hebben met het huidige niveau. Het probleem is het feit dat er enkele weerstanden te overwinnen zijn voor er sprake kan zijn van een doorbraak. Pas bij een stand boven de 24 euro zijn we weerstanden gebroken. Dat is slechts een kleine euro meer dan de koers van nu. Het is dus een heel risico om dan nu al in te stappen in de hoop dat ING alle weerstanden uiteindelijk zal weten te breken. Er zijn betere kansen te vinden.

27 mei 2005

De bovenkant van de gap, die nu de weerstand is, is te vinden op 22,9. Gisteren kwam ING in de buurt, maar de koers van het aandeel haalde het niet. Ik stel voor om de stop loss voor iedereen die long is gegaan, omhoog te brengen naar 22,5. Ik blijf vinden dat in wezen pas boven de 23 long gegaan zou moeten worden, maar de indicatoren geven al aan dat er op dit moment weinig ruimte omhoog over is. Zelfs al zou de 23 doorbroken gaan worden, dan lijkt de kans klein dat we al snel veel hoger gaan komen.

26 apr 2005

Wie nu long wil gaan zou in mijn ogen de stop loss op 21,9 moeten leggen.

6 apr 2005

Het aandeel is aan het worstelen met het 50 daags gemiddelde niveau. Om de stijgende lijn vast te houden is het wel zo lekker als de koers van het aandeel boven dat 50 daags gemiddelde weet te blijven. Met 4 zwarte candles na elkaar moeten beleggers dan wel weer ineens iets in het aandeel gaan zien. Het feit dat de AEX gisteren weer steeg en Amerika volgde kan net genoeg steun geven. Beleggers die pertinent iets willen met ING kunnen boven de 23 euro long gaan en 22,75 als stop loss aanhouden. Dat is heel kort erop, met als voordeel dat er dan ook niet veel verloren kan worden.

25 feb 2005

Nadat eind januari de stop loss in werking was getreden heb ik ING niet echt meer gevolgd. Ondertussen is er een nieuwe top gezet en zien we nu dat het aandeel vandaag moet laten zien of het weer over is, of dat we de stijging hervatten. De indicatoren staan net als bij de AEX index, neerwaarts gericht. In die zin is het opwaartse momentum er echt even niet. Ik blijf dan ook even aan de kant staan en zie dit aan.

21 jan 2005

Wanneer wordt dit aandeel koopwaardig? De Stochastic en RSI zijn al heel laag gekomen, maar geven nog pertinent geen koopadvies af. De weg is nog even omlaag gericht en ik hou mijn put optie positie dan ook stevig aan. Stop loss niveau kan nu omlaag naar 22 euro.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *