LADEN

Typ om te zoeken

Reed Elsevier Euronext Aandelen AEX beurs analyse

NN Group

Reed Elsevier Euronext Aandelen AEX beurs analyse

19 okt 2011

De uitbraak boven het zijwaartse trendkanaal is een feit en de test lijkt achter ons te liggen. Wat echter nog niet gelukt is, is de doorbreking van de neerwaartse gap die in augustus gevormd is. Technisch durf ik het wel aan om hier in te stappen als de koers vanochtend om 10:00 uur bovend e 8,60 staat. Stoploss wordt dan 845 end of day.

29 sept 2011

De periode na de ‘Lassing-bol’ loopt ten einde. We blijven echter, door de daling van gisteren, nog altijd keurig in het neutrale trendkanaal gevangen zitten. Pas bij een uitbraak overwegen hier op basis van de technische analyse iets te doen. Het is nu te vroeg.

9 sept 2011

De koersen van Wolters Kluwer en Reed Elsevier lijken momenteel verrassend veel op elkaar. In de grafiek is in beide gevallen een “Lassing-bol” ontstaan. Die leidt dan meestal tot net zo’n lange periode van relatieve koersrust en een vlak koersbeeld. Dat zou dan nu nog enkele weken moeten aanhouden.

24 aug 2011

De laatste weken zien we dat de koers van Reed Elsevier zich rond de 8 euro beweegt. De RSI gaf een recent een dubbel koopsignaal, maar het ziet er niet hoopvol uit. De MA20 is nu hard omlaag aan het komen. Eerst maar eens kijken of de koers daar doorheen kan breken.

25 juli 2011

Reed Elsevier is het niet gelukt om eerst de 9,5 en later, na een daling, de 9,3 te doorbreken. Op vooral 9,5 ligt een steeds zwaarder wordende weerstand. Vrijdag sloten we met een Doji. De kans is groot dat het weer gedaan is met de stijging.

4 juli 2011

De daling van Reed Elsevier is boven de 8,7 tot staan gekomen. Vorige week stond al weer in het kader van een mooi herstel. Een herstel dat de koers van het aandeel al bovenin de Bollingerbands bracht. De eerste te nemen horde is 9,5. We sloten vrijdag op 9,31.

3 juni 2011

Het aandeel zag na de opleving tot 9,5 alleen maar een daling naar momenteel 9,16 en waarschijnlijk ook nog wel lager in de aankomende beursdagen. De steun ligt op 9 euro per aandeel. Daaronder is de steun 8,7.

18 mei 2011

Eind april zag ik geen reden een positie in Reed Elsevier te willen innemen. De koers herstelde in die periode van onder de 9 naar nu 9,4 euro. Procentueel aardig, maar niet wereldschokkend. De 9,5 euro is de te nemen horde. Zowel RSI als Stochastic hebben een verkoopsignaal gegeven terwijl daarbij de bovenkant van de Bollingerbands nu net verlaten is. Een daling naar in eerste instantie 9,1 euro lijkt heel waarschijnlijk.

29 apr 2011

De MA20 werd gisteren intraday heel even aangetikt, maar daarna ging het weer zuidwaarts. Ik zie geen reden een positie in aandelen Reed Elsevier te willen aannemen.

4 apr 2011

Er is een herstel gaande bij Reed Elsevier, maar het is vooralsnog een herstel binnen de dalende trend. De MA20 is dan ook fors aan het dalen. Geen moment om aandelen te willen kopen.

17 mrt 2011

De koers is ver terug gegaan en is nu op weg naar de steun van de bodem in mei 2010. Grappig om te zien is overigens dat de gap omhoog van juni 2010 een gap omlaag op hetzelfde niveau liet zien in maart 2011. Dat ’toeval’ zien we wel vaker in grafieken.

2 feb 2011

De stoploss was op 19 jan naar 9,59 gebracht. Gisteren is die stoploss geraakt. Helaas voor ons ging de koers in het laatste uur weer zo ver omhoog dat achteraf gezien de stoploss net een paar cent te hoog heeft gelegen. Het was krap aan, maar de positie is gesloten en daar blijft het dan voorlopig even bij. Het is een minimale winst geworden.

19 jan 2011

De stoploss gaat wederom omhoog, van 9,29 naar 9,59. We zijn nu bij de weerstand van de top in September aangekomen.

22 dec 2010

Stoploss gaat omhoog van 8,95 naar 9,29 per aandeel.

6 dec 2010

Vorige week is de onderkant van de Bollingerbands verlaten. Stochastic indicator gaf daarbij een koopsignaal. Technisch kunnen we voorzichtig een positie innemen als de koers vanochtend om 10:00 uur boven de 9,16 staan. Stoploss in dat geval 8,95 end of day.

19 nov 2010

Reed Elsevier heeft gisteren de onderkant van de Bollingerbands geraakt. Daarmee is het aandeel min of meer op de steun gekomen die het al drie keer eerdere bereikte. De grote steun is echter te vinden op de 8,9. Daar ligt de opwaartse gap die in juni gevormd werd.

3 nov 2010

Gisteren is de onderkant van de Bollingerbands geraakt. De stoploss heeft erger voorkomen. De Stochastic heeft gisteren een koopsignaal gegeven. Het is dus te overwegen om long te gaan, maar ik doe even niet mee. Alleen de Stochastic is me een te mager koopsignaal. Zo snel na een uitgevoerde stoploss ben ik ook niet meer voor een aandeel te porren.

12 okt 2010

De stoploss is vorige week al geraakt, de positie gesloten. Voorlopig laat ik dit aandeel weer links liggen.

23 sept 2010

De ingenomen positie liep aardig… tot gisteren. Ineens was er een enorme zwarte candle. Een daling zoals we die voor het laatst in mei van dit jaar zagen. De Stoploss is nog niet geraakt, maar we zitten dichtbij.

30 aug 2010

Sinds begin augustus is een daling ingezet die het aandeel van 10,2 terug naar 9,3 heeft gebracht. Procentueel een flinke daling. De Stochastic heeft een koopsignaal gegeven en de onderkant van de Bollingerbands is vorige week weer verlaten. Als de koers om 10:00 uur boven de 9,37 staat kan een positie ingenomen worden. Als dat lukt, dan de stoploss op 9,29 end of day leggen.

28 juli 2010

Het aandeel bereikte eind vorige week de bovenkant van de Bollingerbands op een koers van 9,65. We zijn nu terug naar 9,53. De MA20 ligt op 9,25. Dat gezegd hebbende is een verdere stijging zeer wel mogelijk. De vraag is of de bewegingen groot genoeg zijn om interessant te zijn. dit is wat mij betreft niet bepaald een ‘sexy’ aandeel.

5 juli 2010

De top is een week geleden gezet. We zijn nu aangekomen op een steun, namelijk de onderkant van de gap die begin juni gevormd werd. Ik zie het nog niet als eventueel koopmoment. Daarvoor is het signaal nog te zwak.

17 juni 2010

Achteraf bezien weten we dat we de Takuri van de vorige analyse heel serieus hadden mogen nemen. Mooi om te zien dat dit patroon hier zo mooi is uitgekomen. We zien nu dat we een toppatroon aan het maken zijn. Koersdoel neerwaarts is ongeveer 8,7. We sloten gisteren op 9,15.

25 mei 2010

Ook in deze grafiek een Takuri op vrijdag. De MA20 is echter zwaar omlaag aan het gaan en ik weet nog niet of we die Takuri serieus mogen nemen. Ik blijf hier dus nog altijd vanaf.

30 apr 2010

De correctie richting de 8,75 is er gekomen, maar wel veel later dan verwacht. Ondertussen is de MA20 neutraal geworden en kwam gisteren de koers weer los van de onderkant van de Bollingerbands. Ik blijf hier nu even af.

9 apr 2010

De afgelopen weken zagen we een mooi herstel en zowaar een opwaartse uitbraak bij Reed Elsevier. Op dit moment lijkt echter een correctie richting de MA 20 die op 8,75 staat de meest logische te volgen weg. Zowel RSI als Stochastic geven verkoopsignalen.

15 mrt 2010

De vorige analyse was juist. Leuk om te constateren, maar het was een analyse om naast de lijn te blijven staan, dus niets gewonnen niets verloren.
We staan nu weer op de MA20 die neutraal is. Het aandeel Reed Elsevier is simpelweg niet interessant op dit moment.

18 feb 2010

Nog altijd is Reed Elsevier rond de 8,6 te vinden. De koers ligt nu precies op de MA20 en er is dus nog geen sprake van een positieve doorbraak. Zelfs al zou die er komen, in mijn ogen is de ruimte voor winst te klein om nu in dit aandeel te willen traden.

29 jan 2010

Mijn laatste analyse was begin december en op een koers rond de 8 euro. We sloten gisteren op 8,62. We zijn ruim een week geleden zelfs boven de 9 geweest. Procentueel heb ik dus wel wat gemist. Ik heb er vrede mee, want van dit aandeel kan ik nu eenmaal niet warm worden. Zowel RSI als Stochastic hebben een verkoopsignaal gegeven en vanaf dat moment gaat het ook daadwerkelijk bergafwaarts met de koers. Afblijven.

10 dec 2009

De MA20 is dalende en in het algemeen genomen kan gesteld worden dat Reed Elsevier in een horizontale trend zit, met momenteel de neiging iets te dalen. Voor een trading positie is dit aandeel momenteel niet interessant.

20 nov 2009

Gisteren is het aandeel onder de MA20 gesloten. Een heel stevige dalingen en daarmee lijkt ook de opwaartse richting van de MA20 geknakt te zijn. Dit ziet er niet goed uit, afblijven derhalve.

2 nov 2009

Het leek er even op dat Reed Elsevier sinds half augustus aan een trendbreuk werkte. Helaas echter is er echter nog altijd geen bevestiging van die trendbreuk. Daarvoor moeten we boven de 8,3 sluiten EN blijven. Er zijn twee weerstanden die dat tegengaan. Zo is er de gap omlaag van eind juli en de top van half september. Pas als beide genomen zijn is er een reële kans op een blijvende doorbreking.

14 okt 2009

In de grafiek van vandaag heb ik een lijn over de toppen getrokken. Het beeld is daarmee akelig duidelijk. Verder ook twee gemiddelden lijnen getrokken. De 20 en het 200 daags gemiddelde. Meer hoef ik niet te zeggen, de grafiek spreekt boekdelen.

25 sept 2009

Vooralsnog is de bovenkant van de gap die eind juli gemaakt werd de te overwinnen weerstand. De laatste aanval hebben we recent gezien en werd zonder veel problemen afgeslagen. Onder de 8,3 is daarom in mijn ogen Reed Elsevier niet interessant voor een belegging.

3 sept 2009

De vorige analyse zat er heel goed op. Ik was toen op een stand net onder de 8,5 al niet positief. We staan nu rond de 7,5 en vooralsnog zie ik geen verbetering. Afblijven dus.

29 juli 2009

De Stochastic geeft een verkoopsignaal en eigenlijk is dit aandeel al vier dagen zwak. Zelfs het enorme beursherstel heeft hier amper invloed gehad. Ik blijf negatief over de kansen van dit aandeel.

13 juli 2009

Het ziet er nog altijd niet goed uit in het technische beeld van het aandeel Reed Elsevier. De MA20 is sterk neerwaarts gericht en de koers bevindt zich eronder. Dat alles is niet erg positief en het is dan ook geen moment om deze aandelen te willen bezitten.

25 juni 2009

Bij mijn vorige analyse gaf ik aan dat zelfs de low van 2009 in zicht kon komen. Zo erg is het nog niet geworden, maar de low van begin maart is al wel end of day bereikt. We zijn nog altijd op weg omlaag en gisteren sloten we onder de 8 euro. Hier blijf ik nog altijd vanaf.

5 juni 2009

De koers is de laatste drie beursdagen gedaald van 8,7 naar een slot van gisteren op 8,2. We hebben daarmee de onderkant van de Bollingerband bereikt, maar die onderkant van de Bollingerband is dalende. We kunnen dus lager en in feite ligt die weg technisch ook open. Daarmee komt de low van 2009 weer in beeld. Die low ligt rond de 7,1. Het is nog niet zover, maar het ziet er nu even niet best uit.

19 mei 2009

We sloten gisteren op 8,62. Nog altijd is er geen interessant patroon bij Reed Elsevier in de grafiek te vinden. Het laatste halfjaar was de koers grofweg te vinden tussen de 7,5 en 9,5. Pas bij een uitbraak boven de 9,5 zou eventueel sprake kunnen zijn van een trendbreuk.

29 apr 2009

Twee weken geleden hebben we met succes de bodem rond de 7,5 getest. Daarna werd zonder succes de eerste weerstand op 8,6 getest. We sloten gisteren op 8,27. Dit aandeel is en blijft vooralsnog niet interessant.

6 apr 2009

De enorme beursstijging ten spijt, Reed Elsevier deed nog amper mee. Dit aandeel blijft niet erg interessant en ik ben blij dat ik er geen positie in had. Dat blijft nu ook zo.

16 mrt 2009

Een kleine opleving afgelopen week, maar die lijkt alwaar over te zijn. De vraag is nu hoe ver we in de neergaande golf omlaag zullen gaan. Ik heb geen positie en dat blijft zo. De beweging lijkt nu even neerwaarts te gaan worden.

26 feb 2009

We zijn de laatste dagen procentueel hard onderuit gegaan. Het aandeel ging van 9,5 naar 8,75. Toch bijna 10% verlies in een week tijd. Koersdoel vooralsnog 8,5. De trend is neutraal, ik neem hier geen positie in.

3 feb 2009

De daling naar 8,7 is er gekomen. Gisteren sloten we op 8,51. Ik blijf nog altijd ver weg van deze aandelen.

15 jan 2009

In mijn vorige analyse sprak ik de verwachting uit dat de koers wel eens onder de 8 terecht zou kunnen komen. Zover is het nog niet gekomen. De koers bleef vooralsnog wat hangen, maar we sloten gisteren op 8,77 en de daling die ik vorige keer al dacht te zien, die lijkt zich nu te gaan voltrekken. Geen aandeel om te willen bezitten.

23 dec 2008

We zagen zo’n twee weken geleden een prachtige bodem en vervolgens een herstel dat tot gisteren duurde en in schoonheid stierf. Het zou me niet verbazen dat we wederom naar onder de 8 gaan. Ik blijf hier nog altijd van af. Tegen mijn eerdere verwachting in wist Reed Elsevier recent een nieuwe low te zetten en dat kan wel eens inhouden dat we nog weer dieper gaan.

3 dec 2008
Het beeld is de laatste weken niet echt veel beter geworden. Wel lijkt het nu dat we van 9 euro kunnen stijgen naar misschien wel 10 euro… Toch 10%, maar wat mij betreft te weinig om er voor in te stappen.

13 nov 2008

Het aandeel zit momenteel in een enorme sterke neerwaartse beweging. We hebben nu drie dagen van scherpe daling achter de rug en daalden in die drie dagen van 10 naar 8,85. Procentueel toch een daling van 11,5% en dat komt aan. Als we vandaag toch weer lager gaan is het dal van de vorige golf neerwaarts doorbroken en daarmee is de opwaartse beweging volledig voorbij. Het ziet er nu niet best uit voor dit aandeel.

30 sept 2008

Vorige week is de stoploss geraakt. Er is procentueel een aardige winst gemaakt. Niet slecht in een markt als deze. We laten dit aandeel nu even rusten.

9 sept 2008

We handhaven de stoploss op 10,69. Het is de onderkant van de Bollingerband en daarmee een mooi stoploss niveau. Vooralsnog ziet het patroon er hier mooi uit met hogere toppen en hogere dalen.

14 aug 2008

De stoploss gaat omhoog van 9,89 naar 10,69. Het gaat goed met deze positie.

24 juli 2008

We brengen de stoploss naar 9,89. Ze was eerder 9,3. Als de koersen niet te wild gaan bewegen, gaan we geen verlies meer maken op deze positie.

16 juli 2008

Gisteren een Dragonfly Doji in de grafiek. Dat is een positief teken, zoals u op www.japansecandles.nl kunt nalezen. We gaan daarom long onder de 10 euro, met als stoploss 9,3 euro. Slotkoers was gisteren 9,66.

20 juni 2008

Het aandeel staat op het laagste punt in 2008. Eerder deze week dook het aandeel omlaag vanwege een sector downgrade vanuit een groot brokerhuis. We zaten al niet in dit aandeel en dat is maar goed ook. Op dit moment is er geen enkele reden te benoemen waarom we juist nu zouden moeten instappen.

2 juni 2008
Op 15 mei leek er een steun mogelijk, maar Elsevier dook er gewoon doorheen. Tussen toen en nu werd een bodem gevonden op 11,50 en nu staan we weer op 12 euro. Daarmee werd precies binnen het horizontale trendkanaal gebleven dat nu al enkele dalen kent op of rond 11,50 en toppen rond de 12,70. Het lijkt niet interessant om tussen die uitersten een positie in te nemen.

15 mei 2008

Op dit moment zien we een test van de uitbraak die op de laatste handelsdag van april plaatsvond. Zou de 12,25 het houden, dan lijkt een stijging tot 13,50 tot de mogelijkheden te behoren.
Ik zal er persoonlijk niets mee doen. Het aandeel en het bedrijf interesseren me persoonlijk niet meer. Er zijn veel interessantere onderwerpen op de beurs.

30 apr 2008

De stoploss is geraakt, de positie weer gesloten. Jammer helaas. Het grappige aan heel dit drama is het feit dat het management van Reed Elsevier enkele jaren als één van de eerste grof aan het graaien ging. Dat was tevens het moment dat de koers vrijwel niets meer gedaan heeft. Tien jaar geleden stonden we op 14 euro per aandeel. Nu staan we 11,72.
Het management heeft zich gedurende die tijd goed laten uitkeren, maar het bedrijf is alleen maar minder waard geworden. Wat het management daarop deed, was hun opties een lagere uitoefenprijs geven…
Het geeft goed aan hoe goed deze onderneming geleid wordt. Ook hier zou een nieuwe bezem door heel het topmanagement gehaald mogen worden.

3 apr 2008
Dit aandeel heeft de hele maand met de stoploss gespeeld. Een slot onder de stoploss, maar de volgende dag er weer boven sluiten. Er is nu enige ruimte, maar nog te weinig om de stoploss verder te kunnen verhogen.

13 mrt 2008

De stoploss gaat naar 11,94. In het huidige beursklimaat wil ik zo min mogelijk risico lopen.

19 feb 2008

We zijn long in Reed Elsevier, maar vooralsnog ligt alles er vrij doods bij. We handhaven stoploss op 11,49.

24 jan 2008

De laatste keer dat we het aandeel bezagen, was op 31 december. Het was toen een koers van 13,50. Nu staat we op 11,67 (slotkoers gisteren).
We gaan long, met stoploss op 11,49.

31 dec 2007

We hebben geen positie in dit bedrijf en dat houden we even zo. De koers is rond de 13,6 gekomen en lijkt er een stevige weerstand gevonden te hebben. Ook Stochastic en RSI lijken top gevonden te hebben. Het enige positie puntje is dat de 50 en 200 daags gemiddelden nu een bodem gevonden lijken te hebben. Helaas is de koer nu wel voor de derde keer onder het 200 daags gemiddelde gesloten.

7 dec 2007

De vorige analyse die aangaf dat de geschreven calls verzilverd konden worden was goed getimed. Op dit moment zie ik even geen reden een nieuwe positie te willen innemen.

22 nov 2007

Ook bij Reed Elsevier een koers die zwaar onder vuur ligt. De koers is nu onder de 12 gekomen en beleggers die inderdaad calls geschreven hebben, die kunnen nu de winst pakken. De indicatoren geven koopsignalen. Ik wil daarvoor eerst een AEX zien die weer boven de 500 staat.

16 okt 2007

Op 21 september gaf ik aan de short gaan het meest logische was, maar dat ik niets ging doen. Het was een goed advies. De koers daalde wel iets, maar te weinig om interessant te zijn. Alleen de belegger die calls geschreven zou hebben had hier iets kunnen verdienen. Ik blijf het aandeel oninteressant vinden.

21 sept 2007

Het lijkt er sterk op dat Reed Elsevier moeite heeft met de 13,5/13,6. De afgelopen twee beursdagen zagen we Doji’s. Is dit het hele herstel? Eind mei stonden we nog op 15 euro. Daarna daalden we tot half augustus tot 12,5. Nu een herstel tot 13,5. Het ziet er niet sterk uit. Ik geloof er hier niet in. De markt is me te sterk om in dit aandeel short te willen gaan, maar short gaan is het meest logische… Op gewoon afblijven na dus. En dat laatste ga ik doen. Immers, bij twijfel niet oversteken.

13 aug 2007

 

We hebben de positie vorige week, na de doorbreking van de stoploss, gesloten en wachten nu rustig de richting van de markt af.

 

25 juli 2007

 

Achteraf gezien… Maar dan kijk je een koe in de kont, was het mooi geweest om ergens rond de 14,5 winst genomen te hebben. We hebben dat niet en dus loopt de trade nog. Stoploss brengen we van 13,5 naar 13,47. Ik weet, dat is een detail, maar soms zit hem het verschil net in de details.

 

29 juni 2007

 

Gisteren een herstel na de Doji van de dag eerder. We gaan voor een trade long in ReedElsevier met stoploss op 13,5.

 

8 jun 2007

 

De daling lijkt te versnellen bij Reed Elsevier. Ik had geen positie en dat is maar goed ook. Nu eerst maar eens een technische bodem zoeken. We zagen recent wel ene prachtige klassieke topvorming. Japanse Candle grafieken zijn soms zó mooi!

 

15 mei 2007

 

Prachtig is in de grafiek te zien hoe de vorige top tot op de cent nauwkeurig geraakt werd en de koers daarna terug viel. 14,75 moet eerst doorbroken worden om het aandeel eventueel interessant te maken. Echt onder de indruk ben ik nog niet.

 

27 apr 2007

 

De Stochastic blijft verkoopsignalen geven terwijl de koers omhoog blijft kruipen. Het aandeel lijkt onverminderd niet bijster interessant. Ik blijf er nog altijd van af.

 

12 apr 2007

 

Bij de grafiek van Elsevier heb ik de onderkant van de gap in november gekozen als belangrijk niveau. Zo’n gap is namelijk vaak een breekpunt. Ook nu zien we net op dat niveau dat de koers er vooralsnog niet door weet te breken. Stochastic geeft al verkoopsignaal. Verder nog weinig rode vlaggen, maar ik zou op dit moment geen aandeelhouder Reed Elsevier willen zijn.

 

14 mrt 2007

 

De stoploss werd eind februari geraakt. Een nieuwe positie werd door een zwak Technisch plaatje nog niet ingenomen. De koers is nu bij de steun van de vorige bodem aangekomen. Gezien de opening op 14 maart mag verwacht worden dat Reed Elsevier even onder die steun terecht gaat komen. Geen positie innemen.

 

20 feb 2007

 

Stoploss op de long positie gaat naar 13,8.

 

18 jan 2007

 

Na de vorige analyse is het aandeel Reed Elsevier uit de smalle tradingrange gebroken. Er werd een nieuwe top gezet en daarop kan nu ingezet worden.
Het tradingadvies is long gaan met stoploss op 13,58 end of day.

 

29 dec 2006

 

De analyses van 5 december staat nog altijd. Reed Elsevier is al die tijd tussen de 12,8 en 13 gebleven. Dit geeft prima aan hoe interessant dit aandeel nu is.

 

5 dec 2006

 

Nadat de stoploss geraakt is, is het aandeel slechts enkele dubbeltjes verder gedaald. Er is nu zelfs een klein herstel zichtbaar. Is het genoeg om op in te zetten? Ook de RSI en Stochastic geven koopsignalen. Technisch ziet het er dus goed uit. Boven de 13 euro een long positie inzetten met als stoploss daarna 12,7 is te overwegen.

 

16 nov 2006

 

Let op bij Reed Elsevier. Vandaag is het aandeel flink lager begonnen en is het dicht bij de recent verhoogde stoploss gekomen

 

30 okt 2006

 

De stoploss gaat omhoog naar 13,39 end of day!

 

6 okt 2006

 

De stijging blijft bij Reed Elsevier maar voortduren, maar zowel RSI als Stochastic geven nu verkoopsignalen. Aandeelhouders leggen best een stoploss van 12,90 in.

 

12 sept 2006

 

Ik heb zelf de stijging van Reed Elsevier tot net boven de tradingrange gemist. Een bewuste keuze omdat ik de aandelen van dit bedrijf op fundamentele gronden al niet wil hebben. Het management bestaat in mijn ogen uit de ergste soort graaiers en uiteindelijk is daar nog geen enkel bedrijf beter van geworden. Het is slechts wachten op het moment dat de graaiende egotrippers het bedrijf ten gronde gaan richten om er uiteindelijk zelf beter van te worden. Immers is een uitkoopregeling heel wat makkelijker dan nog jaren moeten werken.
Het enge aan dit verhaal is het feit dat dit aandeel ook in bezit is van veel pensioenfondsen. Bijna iedere Nederlander zou dus een zeggenschap moeten hebben, maar pensioenfondsen zijn nu eenmaal volgzame bezitters. Vooralsnog zie ik een soort VNU exit voor Reed Elsevier aankomen. Een exit waar ook dan de huidige aandelen/certificaat bezitters niet beter van worden. De managers wel, want die krijgen dan een bonus van de overnemers. Ze hebben dan immers het bedrijf van binnen uit zo verrot gemaakt dat overnemers zulk prachtig gedrag graag rijkelijk belonen. Ik hoop van harte dat ik het mis heb, maar ga hier dus geen positie innemen, niet long en niet short.

 

14 aug 2006

 

We zijn uitgebroken bij Reed Elsevier Vrijdag werd op de hoogste koers sinds eind 2002 gesloten. Met stoploss op 11,9 kunt u instappen. Trailing stoploss na inname positie op 1 euro zetten.

 

31 jul 2006

 

Al sinds maart 2005 bevindt Reed Elsevier zich in een trading range van tussen grofweg de 11 en 12 euro. De graaiende top heeft blijkbaar niet alleen de kleine beleggers van haar vervreemd. Ik schreef al eerder, ik vraag me af wanneer een grote Amerikaanse haai hier een leuk hapje in ziet en zich meester gaat maken van dit bedrijf. Mogelijk wachten ze op een goed moment, namelijk een moment dat de leiding een tegenvaller bekend moet maken. Zo’n zwak moment kan dan mooi een moment zijn om vrij rap en onopvallend 10% van de onderneming over te nemen en vervolgens via de boardroom van binnenuit de boel verder te verkankeren. Als je de graaiende managers al ziet, dan vraag je je af of heel de top al niet bestaat uit stromannen van buitenlandse beleggingsfirma’s die de boel van binnen uit moeten verzieken.
Ondanks de kans op een overname dus nog altijd geen interessant aandeel.

 

27 jun 2006

 

Het blijft een aandeel dat u niet in bezit zou moeten hebben. Nu VNU binnenkort van de beurs weg is vraag ik me af hoe lang het gaat duren voor grote Amerikaanse investeerders Reed Elsevier op de korrel gaan nemen. Gezien de kwakkelende beurskoers en het graaiende management lijkt het een kwestie van tijd.

 

5 jun 2006

 

De vorige analyse bleek correct. We staan er nu technisch zwak bij, waarbij het aandeel onder het 50 en 200 daags gemiddelde is gekomen. Nog altijd binnen de bandbreedte 11 en 12 euro. Het blijft een oninteressant aandeel. De enige lol die aandeelhouders hier nu aan hebben is het feit dat de graaiende top van Elsevier nu haar eerste opties niet winstgevend en ten koste van de aandeelhouders kan gaan inwisselen. Het zal me niet verbazen als ze bij Reed Elsevier daarom de voorwaarden van de opties ten gunste van de top zullen gaan aanpassen… Als het ondertussen al niet gedaan is. Ik volg dat al niet meer. Ik ben namelijk al lange tijd geen aandeelhouder Reed Elsevier meer. Dat is geen slecht besluit geweest.

 

21 apr 2006

 

Gisteren is het aandeel in één beweging terug aan de top van het tradingkanaal. Dat tradingkanaal ligt grofweg tussen 11 en 12 euro. Reed Elsevier bevindt zich al ruim een jaar binnen die tradingrange! Te halen doel is nu 12,25. Het zou een volgende hogere top zijn en bevestigen dat Reed Elsevier in een ontzettend trage opwaartse trend zit die het aandeel in 2010 misschien wel boven de 13 euro kan brengen… Kortom, ik geloof er nog steeds niet in.

 

27 feb 2006

 

Het lijkt er op dat Reed Elsevier even een boden gezet heeft. Koersdoel lijkt nu 12 euro te worden. Ik blijf negatief. Een bereiken van de 12 euro zou naar mijn idee slechts de opmaat zijn voor een daling die het aandeel weer rond of onder de 11 euro brengt.

 

6 feb 2006

 

Dit aandeel is ook één van de meest populaire bij (bank)analisten. Niet omdat de vooruitzichten zo goed zijn, maar waarschijnlijk meer omdat het aandeel al zo lang achtergebleven is. Het aandeel wist recent andermaal de 12 euro niet te breken. Ik gaf op 13 januari uitgebreid aan op welke wijze ik short zou gaan. Indertijd lukte het me niet de beoogde posities tegen de gewenste koersen te krijgen. De koers moest flink dalen om het wel mogelijk te maken. Wat het me leerde was dat de handel in deze opties veel te mager is en daarmee de prijsvorming bijzonder ongunstig. Ik blijf er dus af omdat er simpelweg amper een markt te vinden is. Wel blijf ik, in tegenstelling tot de meeste analisten negatief over Reed Elsevier.

 

13 jan 2006

 

Ik beloofde vorige week mijn short positie duidelijk te maken. Ik had de volgende overwegingen: Ik wil geen short positie in aandelen opbouwen, dus aandelen verkopen die ik niet heb. Ik zou wel in opties e.e.a. willen doen, maar het is me al gebleken dat calls schrijven oninteressant is. Als ik in opties iets doe, dan zal het kale puts kopen moeten worden.
Ik heb ook gekeken naar de Short Turbo’s. Er is er feitelijk maar één die interessant zou kunnen zijn en dat is de NL0000452993 / 45119 met stop loss dat nu op 13,8 staat. Deze turbo kost echter rond de 3,10.
In feite heb ik hier de twee mogelijkheden staan, put opties kopen, of short Turbo positie kopen.
Mijn verwachting is dat Elsevier in de loop van dit jaar gaat dalen. Het dal zal mogelijk tussen oktober en december komen te liggen.
Heb ik een glazen bol? Neen, ik sla er voor wat betreft die dalverwachting ook maar een slag naar, maar wie inschreef op www.beursbox.nl/okscore.html weet waar ik de basis van mijn verwachting op baseer. Als ik echter een positie in de markt koop, dan moet ik natuurlijk wel een verwachting over de onderliggende waarde hebben. (tenzij ik trendneutraal wil beleggen (www.tarbo.nl) maar dat is een ander verhaal)
Eerlijk gezegd zie ik hier niet echt de meerwaarde van de Turbo en dat is de reden dat ik hier voor de Put optie december 2006 13,00 ga. Deze was gisteren nog voor 1,50 te verkrijgen. Als we elkaar niet teveel in de weg gaan zitten gaat dat vandaag hopelijk ook nog wel lukken. Wie niet in de grote massa wil vallen kiest gewoon een andere serie. Er is ook een dec 12 serie. Die kost slechts 0,90. Kan dus ook interessant zijn en maakt het maximale verlies een stuk lager. Hier zit wat meer premie en wat minder intrinsieke waarde in. De neer te leggen prijs per optie is echter veel vriendelijker.
Disclaimer: U weet, het bovenstaande is wat ik zelf overweeg te doen. Als u het bovenstaande ook gaat doen, dan is dat op uw eigen verantwoording. Ik heb geen enkel belang bij uw handelen in deze opties, sterker nog, ik heb er last van, want ik zit in dezelfde markt. Bij opening van de beurs op 13 jan 2006 had ik nog geen shortpositie ingenomen.

 

5 jan 2006

 

ReedElsevier is gisteren op het hoogste punt sinds begin 2004 gesloten. Voor mij een reden om een langjarige short positie op te gaan zetten. Ik realiseer me dat de koers in dit positieve koersgeweld nog verder omhoog kwam, maar goed geïnformeerde lezers hebben voorkennis. Wij weten dat over 18 maanden de markt zich bij ReedElsevier iets gaat realiseren. Daar kunnen we dus ruim op tijd iets voor gaan opzetten.
Die voorkennis over Reed Elsevier heeft u gehad als u al eerder inschreef op deze gratis service.
Welke shortpositie ik op ga bouwen laat ik nog weten.

 

18 nov 2005

 

Gisteren kreeg dit aandeel een flinke koersdreun te verwerken. Het aandeel opende met een flinke gap omlaag en sloot uiteindelijk op zo’n
60% van de eerdere stijging. Die stijging is dat de stijging vanaf eind oktober tot begin deze week. Ik was op de 15e al erg negatief over Reed Elsevier, soms heb je dan het geluk dat het ook uitkomt. Gisteren eindigde het aandeel onder de stop loss die ik voor de speculatieve traders had aangegeven. Dat houdt in dat bij een opening onder die koers afscheid genomen moet worden van de aandelen.

 

15 nov 2005

 

De koers van het aandeel staat nog altijd op het niveau van begin 1996. Dat houdt dus in dat beleggers die de Buy and Hold strategie hanteren, nu negen jaar lang voor niets gewacht hebben. Ondertussen heeft het bedrijf wel de bestbetaalde topmanagers in Nederland. Je vraagt je af waarom. Je vraagt je tevens af waarom pensioenfondsen en verzekeraars nog altijd deze aandelen in hun portefeuille hebben. Dat is het pensioengeld van u allen en erg veel levert het niet op. Het lijkt me onderhand tijd worden dat de stakeholders meer invloed gaan krijgen op het beleggingsbeleid van vooral de pensioenfondsen.

 

8 nov 2005

 

Op 24 oktober gaf ik een speculatief koopadvies met stop loss op 10,9. Vanaf dat punt is Reed Elsevier procentueel aardig gestegen en het aandeel staat nu 11,76. Stop loss verhogen tot 11,65.

 

24 okt 2005

 

De steun rond de 11 euro heeft het vooralsnog gehouden. Stochastic gaf al een koopsignaal en RSI feitelijk ook. Speculatief koopwaardig met stop loss op 10,9.

 

29 sep 2005

 

ReedElsevier doet het erg slecht in deze mooie markt. De index staat op een multi jaar high, terwijl ReedElsevier rond de 11,5 blijft schommelen en vooralsnog niet kan overtuigen. Misschien dat een verdere loonsverhoging van de top hier een oplossing is? Dat is immers volgens Elsevier steeds de oplossing geweest, net zoals de Internet bubble aandelen als oplossing steeds voor nieuw kapitaal ophalen kozen.

 

19 aug 2005

 

Het aandeel zit in een dalende trend sinds halverwege juni. In golfjes werd steeds een lagere top en daarna een lagere bodem gevonden. Pas bij de opwaartse doorbreking van 11,6 is deze dalende trend gebroken. In de grafiek de laatste twee dagen Doji’s. Beleggers twijfelen na een paar dagen stijging. De meest logische volgende stap is een daling, maar zoals gezegd, er is ruimte tot stijging tot 11,6 voor de trend gebroken wordt. De overall koersbeweging van ReedElsevier is mij te klein om er wat mee te willen doen. We praten hier immers over een dalende trend die het aandeel van 12 naar nu 11,4 bracht. Met zulke kleine bewegingen moet je wel enorme kapitalen hebben wil je er winst uit kunnen halen.

 

28 jun 2005

 

We gaan de stop loss aanpassen. Gisteren is een nieuwe weerstand ontstaan vanuit de gevormde gap. De nieuwe stop loss wil ik op 11,6 end of day leggen. In dat geval is er een kleine winst op de ingenomen short positie te noteren.

 

21 jun 2005

 

ReedElsevier heeft net de top van maart getest en faalde. De indicatoren gaan nu al hard omlaag. Vooralsnog zou ik hier eerder short dan long willen gaan. Immers, de indicatoren gaven net een verkoopsignaal. Wie short gaat, stop loss is 11,80.

 

2 jun 2005

 

Elsevier blijft met enige moeite boven het 50 daags gemiddelde. De indicatoren zijn vrijwel neutraal, dus die geven ruimte naar zowel boven als onder. Beleggers die al long zitten zouden het 50 daags gemiddelde ook als stop loss kunnen aanhouden, voor zolang het 50 daags gemiddelde omhoog of neutraal blijft gaan. Nu instappen kan natuurlijk ook nog altijd, maar het is dan een 50% positie. Hat kan hier namelijk echt vriezen of dooien. Ongetwijfeld zijn er leukere aandelen om nu te willen kopen.

 

13 mei 2005

 

Onder de 11,35 zou ik zelf geen aandelen willen kopen. Niet dat die 11,35 een weerstand van gewapend beton is, maar het mag wel als minimale eis voor een overweging tot aankoop neergelegd worden. Stop loss in dat geval hooguit enkele dubbeltjes eronder… Wie op 6 mei al instapte houdt de 10,8 als stop loss aan, maar mag deze ook iets verhogen om het eventuele minimale rendement iets te verbeteren.

 

6 mei 2005

 

Gisteren is de eerder gevormde negatieve gap gesloten. Zoals op de grafiek te zien is onder heel lage omzetten, maar de gap is wel gesloten. Dit houdt in dat we voorzichtig omhoog zouden kunnen kijken, met stop loss heel scherp op 10,8.

 

7 apr 2005

 

Het aandeel bevindt zich midden in een belangrijke range. De vorige twee toppen, die rond de 11,7 lag en de vorige steun die rond de 11 euro lag. De koers staat nu rond de 11,4.
Ook de indicatoren zijn nu onduidelijk over de verdere richting. Geen moment om iets nieuws te willen doen.

 

1 mrt 2005

 

Gisteren een lange zwarte candle en een stochastic indicator die een voorzichtig verkoopsignaal gaf. De RSI gaf als enige een zuiver verkoopsignaal, maar het geheel genomen is mij voldoende om aandeelhouders een stop loss aan te bevelen.

 

8 feb 2005

 

Gisteren is niet alleen een nieuwe top gezet, daarnaast werd en passant ook de top van november 2004 genomen EN werd er met een gap geopend waardoor die oude weerstand nu steun is geworden. Het mooie daaraan is, het geeft een prachtig handvat om mee te werken. Long gaan door het kopen van de aandelen of call opties (of schrijven puts, maar de premies zijn daar naar mijn idee te laag voor) en als stop loss 10,6 end of day aanhouden. Daarbij zeg ik wel het volgende…… het is in feite gekkenwerk, want de indicatoren staan bijzonder hoog… daar we echter een beurs zien die maar opwaarts gericht bezig blijft hoeven hoge indicatoren niet te betekenen dat we ook echt snel zullen corrigeren. Wie op basis van het vorige voorzichtige koopadvies al instapte kan nu destop loss verhogen naar 10,6. (was 10,3)

 

2 feb 2005

 

Elsevier doet het goed. Gisteren werd de weerstand van de vorige top doorbroken en als we dat niveau vandaag vasthouden kan er voorzichtig long gegaan worden. In dat geval stop loss op 10,3 aanhouden. Een heel ander beeld dan een week geleden, toen de steun van 10 in de buurt kwam. Nu staan we al met een slot boven de 10,50. In centen niet veel hoger, maar in procenten een flinke stap. Echt overtuigen vind ik het overigens niet. Als u voor uzelf weet dat u moeite heeft met een stop loss uitvoeren, laat dit dan links liggen, want de kans dat we hier de stop loss ook echt als verliesstopper gaan nodig hebben acht ik relatief gezien vrij hoog.
Ik vind dat overigens geen probleem, een stop loss tot uitvoering brengen. Ik krijg nog wel eens reacties van beleggers die het dan een mislukt advies vinden. Natuurlijk, het kwam niet uit, maar het blijft natuurlijk een koers die afhankelijk is van veel factoren. Als u als belegger denkt dat het altijd goed kan zijn, dan vrees ik dat u nog veel teleurstelling gaat tegenkomen. Door een strakke stop loss aan te houden kunnen de verliezen beperkt gehouden worden, terwijl winsten uitgebouwd kunnen worden door de stop loss steeds iets hoger te leggen als een visie wel uitkomt. Het is dan geen stop loss meer, maar een stop profit…maar zo heet dat nu eenmaal niet.

 

24 jan 2005

 

De analyse op 6 januari gaf al aan, het was niet duidelijk en beter even van afblijven. Een goed besluit want Elsevier is gedaald en liet weinig zien. De indicatoren staan nog altijd omlaag gericht en vooralsnog lijken we op weg naar de steun van de trendlijn die over de dalende toppen getrokken mag worden. Dit houdt in dat de 10 euro wel weer eens in beeld kan gaan komen.

 

6 jan 2005

 

De signalen zijn zeker niet haarzuiver, maar Stochastic 9,3,3 lijkt na de recente stijgingen bij Elsevier een top te maken, RSI is op ongeveer 65 gekeerd (70 was beter geweest) en in de candles zagen we een onzuivere Harami Tweezer. Kortom, het is allemaal wat shady als we Elsevier Technisch bekijken. Wat we eruit kunnen lezen is dat we dus beter even weg kunnen blijven. Call opties schrijven is naar mijn idee de moeite niet waard en voor put opties is het niet scherp genoeg.

 

24 nov 2004

 

Elsevier zit gevangen tussen de 10 en 10,70. Beleggers wachten het liefst even af welke richting het opgaat. De optiepremies zijn te laag om opties te gaan schrijven en daarmee is Elsevier nu dus te oninteressant om er actief iets mee te doen.

 

12 nov 2004

 

Pas bij een koers boven de 10,65 zou eventueel long gegaan kunnen worden. Daaronder is het aandeel nog niet interessant.

 

21 okt 2004

 

De steun van 10 komt nu akelig dichtbij. Elsevier is daarmee op zo ongeveer het laagste punt van dit jaar gekomen, want begin 2004 werd rond de 10 euro van start gegaan aan een stijging die het aandeel tot boven de 12 euro kreeg. Op dit moment is het slechts afwachten of de steun het gaat houden. Pas na een succesvolle test zouden geschreven put opties te overwegen zijn. Nu zou ik in dit fonds vooral niets willen doen.

 

30 aug 2004

 

Als u nog geen winst wilt nemen, leg dan minstens een stop loss in. De stijging die Reed Elsevier de laatste weken liet zien is prachtig, maar de Stochastic gaf een eerste verkoopsignaal.

 

17 aug 2004

 

Niet echt overtuigend nog. De bodem lijkt gezet te zijn, maar een doorbreking van de trendlijn die u in de grafiek ziet lijkt me een prima moment om op te wachten. Eenmaal daarboven is de beweging vaak aanzienlijk, zoals we in het verleden (zie de grafiek) kunnen zien.

 

15 okt 2003

 

Op 9,55 ligt een wel heel duidelijke steun. Deze is vanaf half mei meerdere keren getest en heeft het steeds gehouden. De bovenkant van de range is iets minder scherp, maar de consensus zal toch wel zijn dat 11 als bovenkant van de het prijskanaal gezien mag worden. Op dit moment staat Reed Elsevier daar precies tussen. Het schrijven van call en put opties net buiten die range zou interessant kunnen zijn.

 

2 okt 2003

 

Vooral de lange termijn grafiek (op de site) laat goed zien dat het hier twee keer niets is. Begin 1998 werd een top boven de 17 gezet waarna een daling tot 9 inzetten (eind 1999) Dat was indertijd dus heel fraai tegen de trend in, want de beurs was toen juist zo positief. Vervolgens werd een herstel ingezet tot 16, dat tot twee keer aan toe werd aangetikt. Daarna was het weer mis, met als dieptepunt begin dit jaar een stand onder de 9. Ten opzichte van dat punt is er niet veel gewonnen, we staan nog altijd onder de 10. Op 8,9 is er enige steun, pas boven de 11,2 is er sprake van een positieve doorbraak en tot op dat moment is het helaas vooral afbraak. Reed Elsevier kan niet echt meer tot de verbeelding spreken en ook de hoge K/W (40+) geeft geen reden om fundamenteel positief te zijn.

 

22 aug 2003

 

Gisteren een Bullish Englufing. Nu dat in combinatie is met een Stochastic die mogelijk vandaag nog gaat draaien geeft me hoop dat de koers op de korte termijn de weg omhoog weer zal gaan vinden. We hebben vanaf juni een wat zwak beeld gezien, dus een herstel is onderhand wel te verwachten. Ook MACD lijkt nu naar positief om te willen gaan slaan. Het is allemaal nog wat vroeg, maar het ziet er niet slecht uit.

 

14 mei 2003

 

Een Dragonfly Doji in de grafiek gisteren. Dat is een bullish teken, maar wel een patroon dat een niet zo ontzettend hoge betrouwbaarheid heeft. Op 9,50 lijkt er toch wel een stuk steun te liggen. Nu instappen is te vroeg, maar doet u dat wel, leg dan uw stop loss op de genoemde 9,5. Als de koers er (liefst end of day) onder komt de longpositie afdekken of sluiten.

 

30 apr 2003

 

Er liggen twee weerstanden niet ver boven de huidige koers. Pas boven de 11 euro zou ik een long positie durven te overwegen. De huidige stand kan ook wel eens consolidatie voor de verdere stap omlaag zijn. Ik zou de kans daarom niet wagen om erg snel long te gaan op dit fonds. Niet vergeten moet ook worden dat de fundamentele K/W nog steeds boven de 25 is. Heel stevig voor de huidige beursomstandigheden.

 

11 apr 2003

 

De divergentie in de koers van het fonds en de stand van de Stochastic indicator is hier heel duidelijk. De koers was enkele dagen geleden hoger dan de vorige top. De Stochastic kwam toen echter niet hoger dan bij de vorige top. Een zwak teken. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat de 9,10 opgezocht gaat worden. Dan een klein herstel en het zou me niets verbazen als we dan nog dieper kunnen komen. Tijd zal het leren. Hoe dan ook ben ik nu niet positief over het fonds, dat mag duidelijk zijn.

 

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *