LADEN

Typ om te zoeken

AEX analyse, let op bij 327 punten

AEX

AEX analyse, let op bij 327 punten

AEX analyse door Beursanalyse.info.

De AEX was vanaf begin september bezig met het ontwikkelen van een bearish divergence tussen de koers en de CCI indicator (aangegeven met de korte blauwe lijnen bij de koers en de indicator tussen de punten A en B). De divergentie werd gevormd na een opgaande tendens die zijn oorsprong kent uit juni van dit jaar.

Te zien is dat de AEX sinds begin september nog wel iets hogere koersen wist neer te zetten, maar deze werden niet gesteund met bijpassende hogere waarde bij de Commodity Channel Index (CCI). Deze indicator liet juist lagere waarde zien. Dit geeft aan dat de opstuwende krachten aan het afnemen waren.

Nu het laagste punt tussen de punten punt A en B gebroken is (zie paarse stippellijn), valt in eerste instantie een koersbeweging te verwachten richting de bodems van eind augustus en begin september, die we terugvinden op een waarde van ongeveer 327 punten.

Dit is een belangrijk punt, aangezien er momenteel wel een duidelijk verzwakking waarneembaar is en een doorbraak van dit niveau de weg vrij maakt richting de steunzone 311-313.5 punten, weergegeven met door de groene zone op de grafiek.

Dek bij een doorbraak van 327 op tijd uw portefeuille af op een manier die bij uw beleggingsprofiel past.

Wilt u meer weten over onder meer divergenties, hoe u ze kunt vinden en wat u er mee kunt doen?
Beursanalyse.info heeft een zeer geschikte cursus voor u, waar u enkele belangrijke patronen leert herkennen en beheersen. Kijk hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *