LADEN

Typ om te zoeken

Vandaag de laatste optie-expiratie van 2011

Opties Uncategorized

Vandaag de laatste optie-expiratie van 2011

Tegenwoordig is de optie-expiratie niet meer wat ze vroeger was, maar toch wordt deze expiratie gezien als belangrijk en een beetje de afsluiting van de reguliere beurshandel van dat jaar.

Wat er nu nog aan handelsdagen is, wordt gebruikt om posities recht te strijken en op te leuken.
Vakantiedagen worden opgenomen en men raakt in vakantiestemming.
De omzetten lopen dan ook vaak terug, vooral in de periode tussen kerst en oud en nieuw.
De Euronext beurzen zijn 24 en 25 december gesloten en gaan ook op 31 december om 14:00 uur dicht. Op 1 januari zijn zo’n beetje alle westerse en Oosterse beurzen gesloten.

Wat kunnen we vandaag verwachten?
Het komt wel eens voor dat die laatste optie-expiratie in sommige fondsen voor wat vuurwerk kan zorgen omdat posities dan gladgestreken worden. Zeker als er nog een grote open interest in een fonds is, willen handelaren wel eens kijken of er iemand klemgezet kan worden. Een leuk spel, behalve voor degene die klem komt te zitten. Als een koers sterk daalt zijn ook aandeelhouders niet zo blij. Andersom klagen de aandeelhouders niet. Dan is het echter niet het spel van de beroepshandelaren geweest dat de koersen hoger bracht, maar het sublieme inzicht van de aandelenbezitter is te danken…
Hoe dan ook vanmiddag loopt wat mij betreft het serieuze beursjaar af. Ik wens u heel prettige feestdagen toe en waarschuw u om juist nu alleen met limiet in te leggen. In een lege beurzen gebeuren soms gekke dingen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *