LADEN

Typ om te zoeken

Hoe in Amerikaanse opties te beleggen

Opties Uncategorized

Hoe in Amerikaanse opties te beleggen

Ik ga er even vanuit dat u de basiskennis heeft, zoals verstrekt in het gratis www.optiecursus.com.
Verder raad ik aan een rekening te openen bij Interactive Brokers, of eventueel bij de wat duurdere, maar met Nederlandse goed bereikbare helpdesk TradersOnly. Bij TradersOnly ook enkele heel leerzame filmpjes van hoe u het handelssysteem kunt gebruiken! Als dus het probleem is ‘hoe’ u met het systeem werkt, dan raad ik u aan daar te kijken.

Mijn advies is om als basis een aantal kwaliteitsaandelen van winstgevende bedrijven te (willen) kopen.
U kan dat doen, door Put opties op die aandelen te schrijven met uitoefenprijzen waarop u de aandelen wel wilt hebben. Ik doe dat zelf ook af en toe via de BeursAccent Insiders service.
Daarnaast of door het schrijven van de put opties, koopt u kwaliteitsaandelen. Daarop schrijft u vervolgens Call opties.
Het voordeel is dat u premie krijgt en wel vooraf, terwijl u de aandelen moet leveren voor een vooraf bepaalde uitoefenprijs. Ook dat gebruik ik zelf veel, onder andere via de BeursAccent Insider service.

Vaak is het leuk, omdat de premie mijn kant op loopt, soms is het jammer, want de aandelenkoers stijgt dan onverwachts veel meer dan voorzien en ik moet dan tegen een lage uitoefenprijs leveren. Het is dan jammer, het hoort erbij. Het voordeel van steeds opties schrijven is het feit dat er een leuk inkomen uit voortkomt. Het nadeel is soms dat je een stuk koerswinst op aandelen misloopt. Zeker als de beurs, of een sector, ineens vleugels krijgt.

Mijn zoon wilde laatst een nieuwe fiets hebben. Ik heb hem toen laten zien hoe ik die bekostigde door op 100 aandelen één Call optie te schrijven. We konden daarna naar de winkel.

Niet dat ik zo krap bij kas zit, maar zo leert die jongen wel hoe beleggen kan werken en welke voordelen opties kunnen hebben.

Ik heb recent ook met www.speculatievetips.com een aantal Call opties gekocht. Ik doe dat kopen van opties niet vaak. Helaas staat die positie bijna op total loss, terwijl de opties nog tot de derde vrijdag van maart lopen. Het aandeel Citi-group deed het goed, tot de Amerikaanse regering aangaf dat ze haar positie in dat bedrijf wil gaan verkopen. We zijn nu terug bij af in de koers van de aandelen, maar daarmee is wel de premie uit de optiekoers gelopen. Dáárom ‘schrijf’ ik dus veel liever opties. De premie loopt namelijk dan veel vaker je kant op.

Heeft u de gratis optiecursus al doorlopen? www.optiecursus.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *