LADEN

Typ om te zoeken

Hoe had u extreem rijk kunnen worden

Zilver

Hoe had u extreem rijk kunnen worden

Als u in de jaren 70 goud had gekocht, in de jaren 80 aandelen in Tokio, in de jaren negentig aandelen in de Nasdaq en de afgelopen 12 jaar goud, dan had u werkelijk fantastische rendementen kunnen halen.
De vraag is dan natuurlijk, wat zou u NU moeten kopen?
Die vraag is eenvoudiger te beantwoorden dan u misschien denkt.
Het antwoord is namelijk nog altijd goud (en/of zilver) bezitten!
Vrijwel alle voorwaarden waarom goud in 1999 interessant werd, bestaan vandaag de dag nog altijd. Ze zijn vaak zelfs nog sterker geworden.
Natuurlijk, nu koopt u niet meer tegen een prijs van $300 of minder maar de run die goud aan het maken is, is nog lang niet voorbij.
Maar hoe gaat u dan goud bezitten?
Daar zijn verschillende antwoorden op.
Ik koos zelf voor het metaal. Ik koop al jaren fysiek goud via BullionVault (buiten Nederland woonachtig? Dan raad ik Goldmoney aan)
Het voordeel is dat ik 100% zeker weet dat het goud er is. Het is echt goud en er ligt geen hypotheek of ander bezwaar op. Mijn goud wordt ook niet uitgeleend of als onderpand voor iets anders gebruikt.
Wat u ook kan doen, is speculatiever het papieren goud kopen in de vorm van bijvoorbeeld een goud ETF.
Er zijn enkele garanties, maar in mijn ogen blijft het papier. Ik doe daar niet aan mee.

Nog een alternatief is aandelen van goudmijnen. Let wel, dat is pertinent GEEN goud. Het zijn aandelen!
Toch ben ik recent aandelen van productieve goudmijnen (www.beursaccent.nl) en privé enkele goudzoekers gaan kopen. Hun waardering was zo extreem laag dat ik niet langer wilde wachten.
De fundamentels zijn nog altijd zeer gunstig voor het bezitten van goud en als gevolg daarvan zal de koers van goud en vervolgens ooit ook de waardering voor bedrijven in de goudsector (fors) toenemen.
Je hoeft in feite in je leven niet zo veel beleggingsbeslissingen te nemen. Zo eens in de tien jaar de juiste is al voldoende.
Ik heb nu twee van de vier laatste trends meegelopen.
De Nasdaq deed ik aan mee, maar mijn vergaarde kapitaal verloor ik weer in een zakelijk avontuur. De goud bull run deed ik aan mee en vorig jaar nam ik al een enorme winst door een mooi huis te kopen.
Ondertussen ben ik nog altijd maandelijks weer goud (maar vooral zilver!) bij aan het kopen.  
Ik zet zelf overigens meer op zilver dan op goud in! In die zin ben ik zelf na 10 jaar goud nu vooral overgestapt op zilver en zo hou ik de 10 jaar cyclus keurig aan.
Ik hou mijn zilver bij BullionVault aan. Wilt u liever Zilver in Nederland aanhouden, kies dan voor deze aanbieder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *