LADEN

Typ om te zoeken

Hoe haal je de goudkoers en zilverkoers omlaag?

Zilver

Hoe haal je de goudkoers en zilverkoers omlaag?

Beleggers die nog niet in goud en zilver zitten zijn bang dat ze, als ze nu alsnog kopen, de hoofdprijs moeten betalen voor het fysieke goud en zilver.
De vraag is nu even, is de zilver en goudprijs op haar top, en hoe zou goud en zilver eventueel structureel veel minder waard worden? Ik som hier even wat manieren op:

  1. Als overheden keihard snoeien en hun schulden serieus zouden verminderen, dan is dat ongunstig voor goud en zilver.
  2. Als de economische groei in het Westen richting 6 tot 8% zou gaan, dan is dat zeer ongunstig voor goud en zilver.
  3. Als de rente naar 8 tot 12% zou gaan, dan is dat ongunstig voor goud en zilver.

Echter…
Als punt 1 en 3 zouden plaatsvinden, dan zou dat inhouden dat de Westerse economie een enorme klap
zou krijgen. Pas in tweede instantie zou dan, als de economie geschoond is van de bedrijven die er al lang niet meer thuishoren, de negatieve impact voor goud en zilver definitief gaan plaatsvinden.
Een hoge rente zou het immers wel interessanter maken om euro’s en dollars aan te houden, maar de kans is dan ook veel groter dat de economie een enorme klap krijgt, de inflatie dan stevig gaat worden, of als ze de inflatie in toom willen houden, dat geld schaars gaat worden. Zegt u maar wat u wilt.

Al met al is het mij duidelijk dat de kans op een structureel lagere koers voor goud en zilver momenteel niet voor de hand ligt. Eerder lijkt een verdere waarde toename voor goud en zilver in het verschiet te liggen. Ik kocht recent al voor een extra 20.000 euro aan goud en vooral zilver. Ik ga dat deze week nog weer een keer doen.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *