LADEN

Typ om te zoeken

Wat is de wereld voor Apple veranderd

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat is de wereld voor Apple veranderd

Enkele jaren geleden keek de wereld naar Apple om te zien wat ze nu weer verzonnen hadden en waar Apple de bestaande markten volledig zou ontwrichten. Een bedrijf als Nokia, maar ook de muziekindustrie werden volledig verrast door de vernieuwingskracht van Apple.

Gisteren was de grote Apple happening van 2014 en iedereen in de zaal was enthousiast. Ze moeten wel, want de meeste aanwezigen werken bij Apple en de rest waren journalisten die over Apple mogen schrijven en op kosten van de zaak naar Californië mochten gaan. Alleen daar zou je al blij van worden.
Maar de bijeenkomst was wat mij betreft teleurstellend. Alle hype ten spijt was het meer een “We zijn weer gelijk op met Samsung gekomen” feestje.
De iPhone6 zal net zo groot zijn als de meeste succesvolle Samsung smartphone. En de Apple Watch is niet meer dan een vrij late kopie van al jaren eerder door anderen uitgebrachte smartwatches. Uiteraard mooi vormgegeven, maar Apple is zo’n beetje de laatste die deze markt nu betreedt.
De mensen die bij Apple de iPod, iPhone en Tablets vormgegeven hebben zijn te oud geworden. En waarschijnlijk ook te rijk. Ze hebben het niet meer en Appel geeft de jongere generatie ontwikkelaars en ontwerpers blijkbaar niet meer de ruimte die de nu oudere garde vroeger wel kreeg.
Samsung daarentegen is getergd door de rechtszaken die Apple gevoerd heeft en die door chauvinistische rechters te vaak in het voordeel van Apple uitvallen. Als gisteren iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het dat Apple nu doet, waar het Samsung al die jaren van beschuldigd heeft, namelijk het kopiëren van successen.
Maar zeg nu eerlijk, zo’n grotere iPhone6, dat is toch heel veel mooier dan het kleine prutsschermpje van de vorige versies?
Dat heeft Samsung toch maar mooi op tijd gezien.
De koers van Apple daalde gisteren in totaal iets meer dan een half procent. Nabeurs was de slotkoers 97,72 dollar per aandeel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *