LADEN

Typ om te zoeken

Waarom Beursbox?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom Beursbox?

Zo eens in de zoveel tijd laat ik eens weten waarom Beursbox ontstaan is en waarom het nog altijd bestaat. Een gratis nieuwsbrief die ik iedere dag maak, ben ik wel goed bij mijn hoofd?
De site en nieuwsbrief zijn een wat uit de hand gelopen hobby. Ik ben in 1993 begonnen met het schrijven van een financiële nieuwsbrief. In april 2001 is dat een dagelijkse nieuwsbrief onder de naam Beursbox geworden.

Vanaf dat moment is de nieuwsbrief bijna iedere werkdag uitgekomen.
Het is ondanks de enorme kosten toch een gratis service gebleven. Enorme kosten? Ja, dit jaar is alleen al door hackers voor meer dan 20.000 euro aan schade veroorzaakt. Het kost nogal wat om af en toe met spraakmakende artikelen te komen.
Vooral na de artikelen over Rusland waren er veel aanvallen op de servers en helaas enkele succesvol. Op een gegeven moment was alles dat live stond gewoon weg.
De sites zijn toen vanaf de back up weer helemaal opnieuw opgebouwd. De hosting van de sites kost echter ook het nodige. Al met al zijn er meer kosten dan ik ooit bij elkaar zou kunnen verdienen met een vaste baan.
Werk ik daarnaast dan ook nog?
Neen, Beursbox is in feite van hobby ook werk geworden. Ik heb sinds april 2001 geen baan in de klassieke zin van het woord meer gehad. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik kan leven van de hobby.
Vandaar dat ik iedere dag al rond 07:00 uur achter mijn bureau zit om de nieuwsbrief te schrijven. Niemand dwingt me. Dit is nu eenmaal iets dat ik heel leuk vind.
Ik doe het alleen en toch werken er heel wat mensen aan de site en nieuwsbrief. U leest immers ook heel wat bijdrages van andere schrijvers en achter de schermen zorgen enkele techneut kunstenaars er voor dat het allemaal goed werkt.
Ik kan dus niet zeggen dat ik het alleen doe. Zonder de inbreng van al die anderen zou het heel wat minder soepel werken en ook veel minder mooi geregeld zijn. Ik ben degene die er sturing aan mag geven. Ik hoop dat ik dat goed genoeg doe, zodat u deze nieuwsbrief en site zal blijven waarderen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *