LADEN

Typ om te zoeken

Standalone zonnepanelen en accu

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Standalone zonnepanelen en accu

Gisteren gaf ik al aan dat ik me even wil gaan richten op een standalone opzet om zonnepanelen in combinatie met een accu op te zetten. De bedoeling is dat je daarmee in staat bent om minstens je vriezer en koelkast koel genoeg te houden.
Stel immers dat de stroom uitvalt, dan moet een periode van tenminste 24 uur te overbruggen zijn. Een langere periode mag ook, maar de zonnepanelen kunnen bij genoeg daglicht de accu ook weer opladen.
Laat het duidelijk zijn, zonder stroomstoringen is zo’n opzet nooit rendabel.
Maar als de stroom er ineens 24 uur uit ligt, dan kan je de inhoud van je vriezer weggooien en heeft heel de opzet zich in één keer terugverdiend.
Zeker de onzekerheid over de energievoorziening EN de drukte op het elektriciteitsnet maakt dat de kans groter wordt dat elektriciteit af en toe gaat uitvallen.
Als je dus het geld hebt, dan kan het interessant zijn om puur ter voorkoming van problemen een standalone opzet te bouwen. Misschien wel in combinatie met een elektriciteitsnet verbinding, maar zo’n opzet is ongetwijfeld ingewikkelder en nog duurder. Voordeel is dat je dan te veel aan opwekking ook kan terug leveren. Zo’n verbinding kan dus geld opleveren.
Ik heb al veel tips gekregen. Sommige gaan nog altijd boven mijn pet. Ik ben immers geen techneut en kreeg nooit les over elektriciteit. Ik weet van veel dingen zat, maar elektriciteit is mijn zwakke punt. Daar ben ik een nitwit in.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *