LADEN

Typ om te zoeken

Rente in de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rente in de VS

De FED lijkt de rente niet verder te willen verhogen. De rente is de VS is overigens nu op een 22 jarig hoogtepunt gekomen. De rente tussen banken ligt nu op 5,25 tot 5,5%. Hypotheken kosten in de VS nu al snel een 8% aan rente.
De FED heeft nu wel aangegeven dat verdere renteverhogingen niet uitgesloten worden, maar dat lijkt meer een oorlog in woorden, dan een serieuze uitspraak te zijn.
Niet veel analisten verwachten in deze fase nog een verdere verhoging van de Amerikaanse rente.
De overheidsschuld en de kracht van de dollar zitten een verdere renteverhoging dwars. Daarbij lijkt de inflatie nu wel over haar hoogtepunt heen te zijn.
Er is nu dus geen acute noodzaak om de rente te verhogen. Het gaat immers ook nog altijd goed met de Amerikaanse economie.
De FED wil ook niet te snel de inflatie weer rond de 2% hebben. Immers is de inflatie ook weer goed tegen de enorm hoge Amerikaanse overheidsschuld. Die wordt relatief minder waard als door inflatie de dollar minder waard wordt.
De rente is nu overigens hoger dan tijdens de bankencrisis van 2008. In 2001 zagen we een rente van 6,5% in de VS. Dat was net na de Internet crisis.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *