LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 jan 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 jan 2024

  • De Duitse inflatie jaar op jaar is in december op 3,8% uitgekomen. Net iets hoger dan ze wilden, maar toch zeker geen paniek over nodig. In Frankrijk kwam de inflatie op 4,1% uit. Nederland deed het qua inflatie veel beter. Hier was het slechts 1,2%. Dat is vooral omdat energie hier fors goedkoper werd.
  • 6,8 miljoen reizigers vertrokken of kwamen aan via Vliegveld Eindhoven. Voor het bedrijf een goede zaak, maar omwonenden willen toch wel een beperking van de overlast zien. Er zijn grenzen aan de groei.
  • Russische hackers hebben het 24 miljoen Oekraïners een tijd onmogelijk gemaakt om op Internet te komen. Als reactie daarop hebben Oekraïens hackers in Rusland de nodige databases gehacked, waaronder die van het ministerie van Defensie. De namen en adressen van heel veel soldaten zijn de Oekraïners nu bekend geworden. De vraag is nu of die soldaten nu hun loon komende maand wel gaan krijgen. In het Nederlandse nieuws lezen we alleen over het Russische succes. De vraag is dan waarom…
  • Noord Korea heeft 200 artillerie granaten afgevuurd naar twee Zuid Koreaanse eilanden. Bewoners van de eilanden zijn naar de schuilkelders gegaan. Alle granaten zijn zo ver bekend in de zee rond de eilanden gevallen. Bij een vergelijkbare aanval in 2010 kwamen er vier eilandbewoners om door zo’n actie. De relatie tussen beide landen is de laatste tijd sterk verslechterd. Blijkbaar gaat het weer slecht in Noord Korea en is er weer een buitenlandse vijand nodig om het regime in het zadel te houden. Het kan echter ook zijn dat Kim meer zelfvertrouwen heeft gekregen nu Putin hem gesmeekt heeft om zijn munitie en raketten. Hij is nu even het mannetje.
  • Bitcoin bestaat nu 15 jaar.
  • De eerste Epstein vriendjes namen zijn bekend geworden. De oud presidenten Clinton en Trump staan op het lijstje. Gek genoeg wetenschapper Steven Hawkins ook. Ook enkele Hollywood sterren zijn genoemd. Het is echter niet zo dat iedereen daarmee ook aan de orgies mee heeft gedaan. Epstein nam met veel beroemde mensen contact op en liet dan hun namen graag bij anderen vallen om meer indruk te maken.
  • Rusland heeft volgens de Amerikaanse en Engelse inlichtingendiensten vorige week in Oekraïne ook Noord Koreaanse raketten gebruikt. Het is voor het eerst dat dit gemeld werd.
  • Lazada, een dochteronderneming van Alibaba, heeft in Zuid Oost Azië een flink aantal (minstens ‘honderden’)medewerkers ontslagen om op deze manier kosten te besparen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *