LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 okt 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 okt 2023

  • Exxon en Chevron zetten vooral in op fossiele energie en gelijk hebben ze. Hoewel we bijna allemaal weten dat we over moeten stappen op duurzame energiebronnen, realiseren we ons ook in de meeste gevallen dat de vraag naar energie zo toeneemt dat de groei van duurzame energie het niet bij kan houden. Dat houdt in dat fossiele bronnen en kernenergie OOK moeten groeien. Ik denk dat dit wel tot 2050 het geval blijft de IEA denkt dat het omslagpunt al in 2030 is. Dat lijkt me veel te optimistisch.
  • Ook in de VS begint men in te zien dat de achterblijvende bouw van nieuwe huizen de prijzen voor bestaande huizen enorm steunt. De verwachte waardedaling voor woonhuizen kwam er niet en steeds meer analisten denken nu dat deze ook niet komt.
  • De enorme overheidsschuld van de Amerikaanse overheid begint beleggers zenuwachtig te maken. Wie gaat die schulden opkopen, nu vanuit China geen interesse meer is en de Japanse economie verliest ten opzichte van de Duitse economie. China en Japan waren lang de grootste opkopers van Amerikaanse staatsobligaties.
  • Oekraïne zal het contract om Russisch gas naar Europa te leveren via de pijpleiding die door het land loopt respecteren. Het contract zal echter eind 2024 niet verlengd worden.
  • In de VS zijn er nu meer 75+ers dan ooit nog gewoon werkzaam. Pensioen is steeds zeldzamer aan het worden in de VS.
  • Het aandeel Amazon wist vrijdag bijna 7% te stijgen. Analisten en beleggers waren heel tevreden over de gepubliceerde cijfers en vooruitzichten.
    Intel zag haar aandeel vrijdag maar liefst ruim 9% in waarde stijgen. Ook hier beter dan verwachte cijfers en vooruitzichten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *