LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 mei 2018

– De situatie in Italië maakt beleggers nerveus. De angst is er dat dit wel eens de druppel kan zijn. De kans daarop is niet zo groot, maar dat maakt de angst ervoor niet minder. De Intaliaande beursindex ging 2,5% omlaag.
– Bayer mag nu definitief Monsanto overnemen. Hiermee zijn twee bedrijven met een zeer kwalijke geschiedenis binnenkort één gigantisch bedrijf geworden met een macht in hun sector die ongekend is.
– George Soros wil “Europa” redden. Hij ziet namelijk een nieuwe crisis die kan ontstaan. Problemen zijn onder meer de verslechterde relatie met De VS, het vluchtelingen probleem en de opkomst van anti-EU partijen die vanwege dat standpunt altijd worden uitgescholden met ‘populistische’ partijen. Prik daar maar weer doorheen. Als anti EU populistisch is, misschien moeten we dan die niet populaire EU eens aanpakken?
– Het Witte Huis heeft gisteren laten weten dat het de importtarieven op Chinese goederen daadwerkelijk wil gaan invoeren. Daarop heeft China aangegeven dat dan de handelsoorlog definitief een feit zal zijn en dat China hard terug zal slaan als de VS daadwerkelijk importheffingen invoert. Afgelopen week gaf de verantwoordelijke Amerikaanse minister nog aan dat er een akkoord was tussen China en de VS om minstens de ruzie even uit te stellen. Blijkbaar is Trump het daar weer niet mee eens en wederom dus meerdere soorten geluiden uit de VS. De VS is totaal, maar dan ook totaal niet meer te vertrouwen.
– Gisteren zijn vooral Amerikaanse bankaandelen flink onderuit gegaan. De Dow Jones verloor daarop 400 punten. De euro is ondertussen nog geen 1,16 dollar meer waard.
– Amerikaanse consumenten zijn heel optimistisch over de economie.
– De Amerikaanse actrice Roseanne Barr vond het een goed idee om een medewerkster van Obama via Twitter een aap te noemen. TV zender ABC was er snel klaar mee, het tweede seizoen van de serie is per direct afgeblazen. Roseanne is een grote fan van Trump en typisch iemand die dus nu ook denkt dat ze net als Trump alles maar in het openbaar kan zeggen. Zo werkt dat dus niet, zeker niet in medialand. Het was niet de eerste keer dat ze over de grens heen ging.
Dit heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken, dit was gewoon belediging en racisme.
– De BuckyBall is een opmerkelijk ding… Lees hier alles over C60 (BuckyBall!)buckyball

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *