LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 sept 2023

  • Vandaag ga ik het in het lunchwebinar hebben over in mijn ogen een ’totaal’ energie bedrijf. Wat ik daar mee bedoel leg ik in het lunchwebinar uit. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • JPMorgan Chase heeft een schikking geaccepteerd. Het zal 75 miljoen dollar overmaken naar de Amerikaanse Maagdeneilanden. De bank negeerde jarenlang signalen over de handelingen van Jeffrey Epstein. De bank deed er indertijd zeven jaar over om te reageren.
  • Amazon is in de VS beschuldigd van monopolie gedrag. Het bedrijf is nu in 17 staten voor de rechter gedaagd.
  • Reisorganisatie Vacansoleil heeft bij de rechter uitstel van betaling aangevraagd. Het is in de Corona periode zo slecht gegaan dat ze de toen opgelopen schulden niet langer kunnen dragen. Een overname ketste af en dus daarom nu deze stap.
  • ABNAMRO gaat volgende maand de rente verhogen naar maar liefst 1,5%. De vlag mag uit… Het is overduidelijk dat je als spaarder zwaar verliest omdat de inflatie nog altijd rond de 5% te vinden is. Je levert als spaarder dus ieder jaar tenminste 3,5% van je koopkracht in. Een goede reden om bijvoorbeeld een NEO Finance account te openen en dan tussen de 10 en 11,5% rendement te halen. Daar wordt je beter van! Klik hier voor meer info.
  • In China daalden de winsten van industriële bedrijven in de eerste acht maanden van dit jaar met 11,7% (Jaar op jaar bezien). Ik las dit: “Profits fell 11.7% year on year as of August, a smaller contraction than the 15.5% drop for the first seven months.” In hetzelfde artikel op Finance Yahoo valt dit te lezen: “China’s National Bureau of Statistics said the profits of industrial enterprises climbed 17.2% year on year in August” Vergissing, of overduidelijke fraude?
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *