LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 okt 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 okt 2023

  • Ik was gisteren mijn computer kwijt. De stroom ging er hier nogal ruw vanaf en daarna deed de computer het niet meer. De computer is terug en werkt weer, maar mijn muis is nog wel van slag. Die gaat alle kanten op, maar amper de goede kant… Het is vandaag een kwestie van de achterstand weer inhalen.
  • ASML gaat meebetalen aan de woningbouw in en rond Eindhoven. Ze doen dat OOK voor huizen waar geen ASML’ers in komen te wonen.
  • Warren Buffett heeft het aandeel van Berkshire Hathaway in Occidental Petroleum verhoogd tot 25,8% van de aandelen.
  • Op 14 november gaat de rente bij ABNAMRO naar 1,5%. Weet u dat u dus in feite koopkracht inlevert op al uw spaargeld? Overweeg daarom een deel van dat geld actief en veilig in te zetten via NEO Finance. Kijk hier en open via deze site het account. De cursus raad ik van harte aan. Je gaat dan snel en goed van start.
  • De rente in Turkije is van 30% naar 35% opgetrokken. Daarmee proberen ze de inflatie in te dammen. Erdogan was eerder van mening dat hij het beter wist dan economen en hield de rente laag. Inflatie nam daarop alleen maar meer toe. Nu moet men in Turkije omlaag met 35% rente…
  • Air France-KLM beleefde haar beste kwartaal ooit in het derde kwartaal. Er werd een operationele winst van 1,3 miljard behaald. Nu moet je weten, in de zomer vielen honderden vluchten uit omdat er te weinig vliegtuigen waren en toch deze recordwinst. Als je vakantie de mist in ging door Air France-KLM, dan weet je nu dat ze het deden voor de winst.
  • Volgens de IEA zal de vraag naar fossiele energie in 2030 een piek gaan zien. Ik ben het daar niet mee eens. Ik dank dat de vraag naar fossiele energie ook daarna zal blijven toenemen. Ik verwacht de piek in de vraag eerder rond 2050.
  • In de woestijn van Marokko ligt een enorme hoeveelheid fosfaat. Dat fosfaat is te gebruiken als kunstmest. Nu Rusland wat uit beeld begint te raken als producent, kan Marokko wel eens een belangrijke leverancier gaan worden.
  • Vanochtend kreeg ik bericht dat weer één van mijn woningen in Detroit door de overheid is goedgekeurd. Mijn manager doet goed werk.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *