LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 april 2020

iamsterdam
  • Verschillende mijnbedrijven in goud, zilver, uranium, koper hebben al dan niet gedwongen, moeten besluiten mijnen te sluiten. Natuurlijk is de vraag naar grondstoffen door het stilvallen van handel en industrie ook omlaag gegaan, maar door het stilvallen van mijnen is heel de keten omvergegooid. De vraag gaat natuurlijk zijn of bij een stijgende vraag de productie snel genoeg weer opgepakt kan worden. De mijn kan misschien wel open, maar zijn de werklozen in de keten dan ondertussen al niet iets anders gaan doen?
  • In de VS krijgen onverzekerden geen respijt van de regering. Er is twee biljoen dollar hulpgeld, maar niets daarvan gaat naar onverzekerden als die medische hulp nodig hebben.
  • In Shenzen (regio naast Hong Kong) is het vanaf 1 mei 2020 verboden om katten en honden te eten. Het is deel van een pakket maatregelen om het eten van wilde dieren er in te perken. Overigens is het verhandelen en eten van wilde dieren in China al sinds 1 februari verboden, maar de regelgeving heeft de lokale markten nog niet bereikt.
  • Is het dragen van mondkapjes nu wel of niet zinvol. Wetenschappers bakkeleien er flink over en dat maakt dat het vertrouwen in hun kunde en kennis flink afneemt. Eerst was het zinloos en nu zien ze ineens de voordelen er wel van in. In het land der blinden is eenoog koning… Onze wetenschappers slaan er blijkbaar ook maar een slag naar.
  • Een jaar geleden klaagde Amsterdam over te veel toeristen. IAMsterdam moest weg, want het was te populair. Nu klagen ze in Amsterdam over te weinig toeristen. Wanneer klagen ze niet in Amsterdam?
  • Wereldwijd zijn nu 937.567 mensen bevestigd met Corona besmetting. De VS heeft nu dubbel zo veel besmettingen als Italië dat op nummer twee staat. China is gezakt naar nummer 4 en lijkt te worden ingehaald door Duitsland. De vraag is uiteraard of de cijfers uit China kloppen. Datzelfde geldt ook voor de VS alwaar ze amper testen. België heeft Nederland ingehaald en staat op plaats 11. Het aantal doden in alleen de staat New York is al net zo hoog als het aantal doden in Nederland en België samen. In totaal zijn er wereldwijd nu 47.256 Corona doden geregistreerd.
    Let wel, veel van de Corona doden hadden al andere gezondheidsproblemen en worden nu als Corona slachtoffer geregistreerd terwijl een deel daarvan anders ook wel was overleden vanwege het andere probleem. Corona was voor hen de druppel.
  • Boskalis heeft besloten het eerdere dividend voorstel in te trekken en in 2020 geen dividend uit te keren. Verder gaan ze extra op de kosten letten. op 30 juni komt er een aangepaste aandeelhoudersvergadering.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *