LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 september 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 september 2019

vw, elektrisch rijden

Zowel Ford als Volkswagen maken deze week elektrische auto’s bekend. De vraag is of consumenten wel zitten te wachten op de dure auto’s die vooralsnog voor wat betreft te halen kilometers slechter presteren dan de benzine varianten.

De goudprijs is even stevig omlaag vanwege opluchting bij beleggers over de Brexit. Het ziet er steeds meer naar uit dat de No Deal Brexit van de tafel is. Er zijn nog problemen genoeg in de wereld, dus ik voorzie dat dit een goed moment is om goud te kopen. Als u toch al twijfelde, dan is dit een mooi moment om een goudrekening te openen.

BoJo heeft gisteren wederom een stemming verloren. Hij verloor ze tot op heden allemaal. Nieuwe verkiezingen voor 31 oktober zitter er niet in. Het parlement is nu vijf weken met verlof gestuurd. BoJo kan nu met de EU gaan onderhandelen zonder dat hij ondertussen lastige vragen van het parlement krijgt. Hij krijgt echter nu ook geen steun of feed back van het parlement.

Een rechtszaak van Huawei tegen de Amerikaanse staat is van de rol gehaald nadat de VS de in beslag genomen apparatuur alsnog vrijgaf. Dit was in 2017 pure pesterij van de VS.

In China is in augustus varkensvlees 47% duur geworden na weer een uitbraak van varkenspest in het land. Mede door deze prijsstijging werd voedsel in China in augustus 10% duurder. Ook fruit werd in augustus jaar op jaar 24% duurder.

Jack Ma is vanaf vandaag geen bestuursvoorzitter van Alibaba meer. Daniel Zhang zal hem opvolgen. Valt u ook op dat beide mannen westerse voornamen hebben aangenomen? Zo maken ze zich bereikbaarder voor de wereldmarkt.

Volgens Elliott Management is AT&T erg interessant. Het fonds nam een 3,2 miljard positie in. Het aandeel steeg daarop en hiermee is Elliott Management direct al lekker bezig. Dit is legaal misbruik maken van het feit dat je zulke grote posities openbaar moet maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *