LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 aug 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 aug 2022

  • Vanmiddag in het lunchwebinar een aandeel bespreking waar Warren Buffett de laatste tijd fors aankopen in heeft gedaan. Geef je hier op om er live bij te zijn!
  • Gisteren werd bekend dat Denison (zie mijn video) een bod in aandelen op UEX Corp. heeft gedaan. Het bod komt neer op 0,51 per aandeel UEX. De koers van UEX was gisteren 0,48.
  • India gaat het Chinese firma’s verbieden om smartphones te verkopen onder de prijs van omgerekend 150 Amerikaanse dollar tegenwaarde. Ze willen die wet invoeren om hun eigen smartphone industrie te ondersteunen. De vraag is of dit een rechtszaak voor een internationaal instituut voor de vrije wereldhandel (WTO) gaat worden.
  • Tesla gaat haar aandeel op 24 augustus 3 voor 1 splitsen. Meestal is zoiets interessant voor aandeelhouders.
  • In de VS geven steeds meer leerkrachten hun baan op nu de (rechtse) politiek zich steeds meer met de inhoud van het lesgeven begint te bemoeien. Gemiddeld kunnen ze in andere banen 20% meer verdienen en hebben minder sores. Het komt de kwaliteit van het Amerikaanse onderwijs niet ten goede.
  • Paul Manafort, de campagneleider van Trump in 2016 heeft op tv toegegeven dat hij inderdaad informatie verstrekte aan de Russen. Hij was er al voor veroordeeld, maar kreeg een presidentieel pardon. Hij kan het dus zonder angst voor sancties toegeven en doet dat ook.
  • Het gaat niet goed met het aandeel Coinbase dat een 63% verlies aan omzet moest melden. Tijdens beursuren verloor het aandeel al 10,5% en nabeurs kwam daar nog eens 5,3% bij.
  • AMTD Digital verloor gisteren de helft van de beurswaarde. Het is een meme aandeel dat recent steeg van 59 naar 2.555 en nu weer gedaald is naar 206. Puur gekkenwerk van beleggers die die gek laten maken in Reddit groepen. Op een koers van 206 is de K/W 2280. Hoe ver kan die gekte gaan?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *