LADEN

Typ om te zoeken

Woekerpremies pensioenen

Laatste Nieuws

Woekerpremies pensioenen

Net als in de spaarverzekeringen hebben de verzekeraars ook in bepaalde pensioenen zulke hoge premies gevraagd dat de enige winnaars in feite de aanbieder en zijn verkoper waren. De consumenten die zo’n woekerpensioen afsloten, werden in feite bedonderd en afgestraft omdat ze nu eenmaal geen verstand van pensioenen hadden. Aegon en ING hebben nu besloten nu woekerpensioen polishouders te compenseren. Aegon zal 13 miljoen euro reserveren, ING doet dat met 50 miljoen euro. Delta Lloyd komt met 40 miljoen over de brug, Eureko (Achmea) met 30 miljoen. SNS Reaal zal 25 miljoen reserveren en ASR 15 miljoen. Kortom, ze deden het allemaal en overduidelijk is dat het woekeren met de premies een besmettelijke ziekte was waar ze allemaal aan gingen lijden.

Naar verwachting zullen ook andere verzekeraars hun zeer gewaardeerde klanten een stukje compensatie gaan bieden. Met praat over een totaal bedrag dat de 200 miljoen euro zal overtreffen.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik boze reacties kreeg toen ik voor het eerst schreef over de woekerpolissen en opriep je aan te melden bij de organisaties die ertegen in zouden gaan.
Een aantal lezers vond indertijd dat ik volledig ongelijk had in mijn veronderstelling dat de verzekeraars hun klanten in feite in woekerpolissen hadden geadviseerd. Mijn roep om compensatie was in hun ogen indertijd complete onzin…

Het is helaas zo dat deze sector achteraf gezien nog vele malen zieker was dan zelfs ik ooit had kunnen denken. Waarschijnlijk zijn die lezers achteraf ook niet zo gelukkig met hun eerste reactie geweest. Soms duurt het even voor je ziet dat er bedrijven zijn die hun goede naam te grabbel gooien om maar net even een betere winst te kunnen rapporteren. Boze tongen beweren zelfs dat hoge managers het eigenlijk vooral deden om hun eigen beloning te maximaliseren. De klant stond in ieder geval niet meer centraal, maar slechts de eigen jaarlijkse bonus was het waar het alleen nog maar om ging.
Natuurlijk, dat zijn slechts boze tongen die dat beweren. Geen manager die dat immers zal toegeven. Immers is de gangbare kennis nog altijd dat met extreem hoge bonussen extreem goed personeel binnen wordt gehaald. Ik vraag me af hoe lang die fabel nog stand blijft houden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *