LADEN

Typ om te zoeken

Wat een beurs, wat een week

Laatste Nieuws

Wat een beurs, wat een week

Een week geleden schreef ik al dat het een bijzondere week zou worden. Immers de FED zou met een rente besluit komen, enkele grote banken kwamen met de cijfers en vandaag was er dan triple witching.
Het werd een bijzondere week en heel anders dan de meeste professionals verwacht hadden. De rente werd niet 0,25% maar werd met 0,5% verlaagd.
In plaats dat beleggers bang zouden zijn voor de reden van de daling vierden ze deze week alleen het feit van de daling. Olie en goud kwamen om hoogtes die we bij Olie nog nooit gezien hadden en die we bij goud sinds januari 1980 niet meer gezien hadden. De dollar daalde tot een all time low ten opzichte van de euro.
En de beurzen…
De stegen alsof alle zorgen over waren. Woensdag sloot de Hang Seng index meer dan 1000 punten hoger! De AEX kon een week eerder maar niet door de 525 breken en sloot deze week op 544.
Het was feest op de beurzen en alleen de beleggers die de moed hadden om deze week in posities af te wachten, hebben geprofiteerd. Veel professionele adviseurs hadden vooraf negatieve verwachtingen uitgesproken waardoor heel wat beleggers met lede ogen toegekeken zullen hebben naar al dat moois dat hun neus voorbij ging.
Die professionals hadden het mis, maar vooraf kon echt niemand voorspellen wat er zou gebeuren en er was ook niemand die dit scenario voorspeld had. Ik had achteraf de mazzel dat ik de Global Energy Newsletter abonnees had aangegeven dat we zouden blijven zitten in de fantastische aandelen die we hebben. Het leverde weer enorme winst op.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *