LADEN

Typ om te zoeken

Warren Buffett is de rijkste

Laatste Nieuws

Warren Buffett is de rijkste

Volgens zakenblad Forbes is Warren Buffett op dit moment met 62 miljard dollar aan waarde de rijkste man ter wereld. Carlos Slim, die onder andere met Telefonos de Mexico goed boerde, is volgens Forbes nu de op één na rijkste man ter wereld. Hij zou nu $60 miljard hebben en lijkt op weg naar de nummer één plek. Zijn grootste succes is op dit moment America Movil (AMX). Dit bedrijf is een spin off van Telmex.
Bill Gates, die 13 jaar lang de rijkste man ter wereld was, is nu derde met een vermogen van 58 miljard dollar.
Bill Gates is erg afhankelijk van de waarde van het aandeel Microsoft en kan maar zo enkele plaatsen stijgen of dalen naar gelang het sentiment rond het aandeel Microsoft. Hij is van deze top drie het meest kwetsbaar nu dat Microsoft wat moeite heeft om Google in de online advertentiemarkt bij te houden. Vooral de beoogde overname van Yahoo! kan nog heel wat stof doen opwaaien. Het is de vraag of de overname lukt en of beleggers er uiteindelijk gelukkig mee zullen zijn. Microsoft neemt er enorme risico’s mee.
Overigens is de man van wie Bill Gates in 1995 de nummer één plek afnam, ondertussen niet eens miljardair meer. De Japanner Tsutsumi kreeg vorig jaar een voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege fraude en met voorkennis beleggen in 2005.
Opvallend is het feit dat in de top 10 nu vier mensen uit India te vinden zijn. In de top 20 zijn nog slechts vier Amerikanen te vinden! Amerika heeft overigens nog wel de meeste miljardairs. Gevolgd overigens door Rusland, dat daarmee Duitsland voor het eerst achter zich liet.
Twee nieuwe miljardairs wisten hun fortuin te verdienen door short te gaan op de bankencrisis.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *