LADEN

Typ om te zoeken

Waarschuwing tegen rechtstreekse EM beleggingen

Laatste Nieuws

Waarschuwing tegen rechtstreekse EM beleggingen

U kunt op meerdere manieren in Emerging Markets beleggen. De makkelijkste manier is via beleggingsfondsen van uw huisbank of beleggingsfondsen die beursgenoteerd staan. Die rekenen hoge kosten en kennen vaak een lager rendement dan simpelweg een buitenlandse index via een ETF volgen. De 2e methode is dan ook een index via ETF’s volgen. Ik ben daar al wat meer voor te porren. Het is in ieder geval een stuk beter dan een beleggingsfonds, vooral omdat de kosten veel lager zijn.
De methode die ik het meeste kies, is die via de ADR noteringen in Amerika. Via Amerikaanse brokers lage kosten en een hoge omzet, dus makkelijk in en uit.
De laatste methode en dat is de methode waartegen ik wil waarschuwen, is de rechtstreekse belegging in zo’n Emerging Market, op de lokale beurs aldaar.
Waar we binnenkort tegenaan kunnen gaan lopen, is beperkingen op valuta gebied. U mag wel beleggen, maar u mag pas met een vertraging van maanden uw geld weer naar huis halen.
Dit om te voorkomen dat zo’n land ineens ‘leeg loopt’ zoals in 1997 gebeurde.
Zulke regelingen zijn er nu nog niet, maar ik hoor al wat signalen dat men er wel over aan het denken is. Het is op zich geen onterechte regeling, alleen het zal je geld maar zijn en je zal maar 6 maanden moeten wachten op je eigen geld. Als je dat vooraf weet, dan kan je er op instellen. Weet je het niet, dan kan het een hele koude douche worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *