LADEN

Typ om te zoeken

Waarom Jersey

Laatste Nieuws

Waarom Jersey

Waarom zitten bedrijven met hun hoofdvestiging op bijvoorbeeld het Kanaal eiland Jersey?
– De belangrijkste reden is de fiscale reden. De belastingtarieven zijn er veel gunstiger. Dat is expres zo gedaan, want door financiële bedrijven te lokken, kunnen deze eilanden een inkomstenstroom genereren. Zouden ze het niet doen, dan is zo’n eiland slechts een kale rots in de zee en niet meer dan dat.
Door de gunstige fiscale regelingen is er bedrijvigheid op de eilanden en komt er een aardige stroom geld die richting op.

Jersey is echter geen derde wereld eiland, het maakt deel uit van het Engelse Koninkrijk en is deel van de Engelse staat. De regelgeving is dus wel afgestemd op de Engelse regelgeving. Er is echter een zekere onafhankelijkheid van Engeland.

Die onafhankelijkheid ten opzichte van Engeland, maar zeker ook de onafhankelijkheid ten opzichte van Europa is gunstig. Ook ik profiteer daar van, want www.goudrekening.biz is ook gevestigd op Jersey.
De kosten die de onderneming moet maken zijn veel lager dan als ze in Londen gevestigd zouden zijn. Ze zijn niet voor niets zo’n beetje de goedkoopste aanbieder ter wereld.

Zit alleen de goudbank er? Neen, alle grote banken hebben hun vestigingen op de eilanden. Op Jersey, maar ook op eilanden ver in de tropen. De gevestigde banken doen wel alsof ze zo netjes zijn, maar in welk roversnest u in de wereld ook komt, u zult er vestigingen van de grootste banken ter wereld aantreffen.

Overigens nog even over Jersey gesproken… De Nederlandse Koninklijke familie heeft ook een lijntje lopen naar dit eiland. Via deze weg is namelijk hun liquide familievermogen weggesluisd. Zouden ze ooit Nederland moeten verlaten of hun fiscale voordelen verliezen, dan valt er voor Nederland niet veel meer te halen. De familie is voor de Nederlandse fiscus vrij armlastig. Dat maakt het minder interessant ze alsnog ooit aan te slaan voor hun vermogen. Dat vermogen is immers al jaren geleden uit beeld gebracht.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *