LADEN

Typ om te zoeken

Stevige problemen in Vastgoed markt

Laatste Nieuws

Stevige problemen in Vastgoed markt

Naast de recente Nederlandse schandalen rondom vastgoed in het Midden Oosten is nu ook een 30 jaar bestaande Nederlandse vastgoed onderneming omgevallen. "Euro American Investors" deed al heel lang zaken en kende van 1982 tot en met 2005 slechts twee jaar waarin een heel klein verlies opgelopen werd. Gemiddeld kwam het rendement de laatste vijf jaar op 12% uit en over twintig jaar gezien zelfs nog iets hoger. Dat zag er dus degelijk uit.
De laatste tijd konden ze echter voor hun projecten geen investeerders meer vinden en viel heel de onderneming akelig snel om. De onderneming blijkt nu een schuld van 43 miljoen euro te hebben.
Het is nog onduidelijk hoe het met de bestaande investeringen zit. Die zijn immers nog wel wat waard, maar hoe of de beleggers er in nu nog rechten kunnen doen gelden is vooralsnog onduidelijk. Nu het bedrijf failliet is verklaard, zal er een curator aangewezen worden en die zal moeten zoeken naar de best mogelijke manier om hier voor de belanghebbenden uit te komen. Het bedrijf zelf bellen werkt niet meer. Iedereen is naar huis, want de lonen kunnen niet meer betaald worden. Extra vervelende bijkomstigheid is daarbij dat Herman Bessem, die oprichter en tot januari 2007 algemeen directeur was, in augustus 2007 overleden is. Hij bleek zich persoonlijk garant gesteld te hebben voor enkele van de minder lopende projecten. Het fundament onder de onderneming blijkt dus nu achteraf minder stevig dan altijd was voorgehouden.
Overigens werd me net doorgegeven dat de curator Mr C.D. Rosenberg Polak te Den Haag is. Als u dus aandeelhouder of investeerder bent, dan moet u zich daar snel melden!

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *