LADEN

Typ om te zoeken

Olieprijs >$100

Laatste Nieuws

Olieprijs >$100

Gisteren is intraday de $100 per vat al even geraakt. Een magisch niveau en niet toevallig op de eerste beursdag van het jaar. Vorig jaar gebeurde dat ook bij de magische 500 voor de AEX.
Beleggers willen die eerste dag graag ‘iets neerzetten’. Degene die deze slechte deal deed, hangt deze ongetwijfeld als trofee boven zijn bureau.
Blijft de olieprijs nu boven de $100? Het lijkt me niet. Wel denk ik dat we structureel steeds hogere prijzen gaan zien, maar koersbewegingen gaan in golven. Wie "Key to Market Behavior" gelezen heeft, weet dat.
We zullen dus ook nog wel $80 kunnen gaan zien, maar evenzo verwacht ik in 2008 ook wel $150 per vat te zien. Uiteindelijk wordt olie steeds duurder. Het moet wel, want het wordt schaarser en blijft steeds meer gevraagd worden. De vrije markt wetmatigheid is dan dat de prijs omhoog gaat. Sentiment kan er voor zorgen dat de prijs schommelt. Zoals u aan mijn verwachtingen kan zien, is schommelen een ander woord voor ‘enorm in prijs veranderen. $80 of $150 is nogal niet wat. Dat is dus simpelweg sentiment. Als belegger moet u uiteindelijk een besluit nemen. Belegt u op sentiment, of op de onderliggende trend. In het eerste geval moet u timen en er bovenop zitten. In het andere geval moet u instappen op een prijs rond de $80 en daarna blijven zitten.
Bij BeursAccent is gekozen voor de laatste methode. Simpel en effectief. In 2007 leverde dat enorme rendementen op. Gisteren raakte weer één van de Insider posities overigens de 100% winst. We namen alleen nog geen winst op de positie omdat er wat valutaverlies op de positie is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *