LADEN

Typ om te zoeken

Olieprijs en USA voorraden

Laatste Nieuws

Olieprijs en USA voorraden

Goldman Sachs maakte gisteren bekend dat ze voor volgend jaar een gemiddelde prijs per vat olie van $95 verwacht. Dat is een verhoging met maar liefst $10 ten opzichte van eerdere verwachtingen die de zakenbank uitsprak.
Om het anders te stellen, ze slaan er ook maar een slag naar, want niemand die het weet. Het lijkt op basis van de huidige koersen niet zo’n gekke verwachting, maar iedereen met een IQ van boven de 50 kan zo’n verwachting wel verzinnen.
De voorraad olie in Amerika daalde vorige week met 700.000 vaten tot een voorraad van 304,5 miljoen vaten.
Vooral de voorraad benzine nam weer toe. Blijkbaar draaien de raffinaderijen zeer goed, of verbruiken Amerikanen ineens minder benzine, want er kwam zelfs 1,6 miljoen vaten aan voorraad bij. Aan benzine is nu 202,2 miljoen vaten in Amerika beschikbaar.
Stookolie en diesel voorraden namen af, terwijl analisten een toename verwacht hadden. Het koude front dat een deel van Amerika in haar grip had kan daar een rol in gespeeld hebben.
Wat al deze gegevens vooral zeggen, is dat de olie en benzine voorraad in Amerika geen probleem zijn. Vanuit die hoek zou een plotselinge daling of stijging van de olieprijs niet nodig zijn.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *