LADEN

Typ om te zoeken

Nu breekt mijn klomp

Laatste Nieuws

Nu breekt mijn klomp

Eergisteren een advertentie in de Telegraaf, naast een artikel over het feit dat een parochie van 50.000 euro afgeholpen is door Palminvest.
Die advertentie deed me achteroverslaan van verbazing. Blijkbaar plaatst de Telegraaf nog altijd simpelweg alle advertenties, zonder ook maar een eerste check of de aanbieding wel door de beugel kan.
De advertentie een aan aanbieding vermogensbeheer voor beleggers die 50.000 euro of meer willen beleggen. De aanbieder is een jongen van 18 die al sinds 2008 aan het beleggen is en daarmee dus een enorme staat van dienst als beleggingsexpert opgebouwd heeft.
Vermogensbeheer vergunningen heeft bij niet. Denkt hij blijkbaar ook niet nodig te hebben, nu hij zijn klanten zoekt bij mensen die 50.000 euro of meer overmaken. Als ‘bewijs’ voor zijn enorme gemaakte rendement staat er op de site de waarde van de effectenportefeuille met als voorbeeld 1050 , 32% en teruguitgekeerd 1386. Dit over een periode van maar liefst 4 maanden.

Hij gaat zelfs zo ver dat hij over één jaar 10% rendement en over twee jaar 22% rendement gaat ‘garanderen’.

Zouden er werkelijk mensen zijn die deze zeer ervaren beleggende middelbare schooljongen van 18 met zijn ‘bewezen’ trackrecord 50.000 euro’s en mogelijk meer gaan sturen? Ik sta versteld van de durf van deze jongeman, maar ik hoop voor hem dat hij er niet al voor zijn 21e mee achter de tralies gaat verdwijnen. Vooral die garanties lijken me behoorlijk hoog gegrepen en gaat het mis, dan zit deze jongen snel aan de grond… Dat wil zeggen, als hij er al eerder niet met het totale kapitaal vandoor is gegaan.

Het lijkt me toe dat zelfs de kapitaalgrens van 50.000 euro toch niet genoeg is om volledig als een cowboy alles en nog wat aan te mogen bieden. De kans is dus wel degelijk aanwezig dat hier een aanbieding staat die ondanks de grens van 50.000 euro toch enorm illegaal is. Je mag volgens mij immers In Nederland niet zomaar vermogensbeheer aanbieden, zelfs niet aan mensen die een ander 50.000 euro of  meer gaan geven, alleen maar omdat hij een keer een winstgevende transactie heeft gedaan en daarna zichzelf tot grootste expert van Nederland heeft uitgeroepen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *