LADEN

Typ om te zoeken

Nog even over de ledencertificaten

Laatste Nieuws

Nog even over de ledencertificaten

Ik kreeg verschillende reacties van zowel adviseurs als klanten van de bank die deze certificaten in bezit hebben.
Wat opvalt is dat de banken hun marketing goed op orde hebben. De ledencertificaten hebben een enorm goede naam. Wat de klanten echter niet weten of zich niet realiseren is dat er geen garantie op bestaat zoals op een gewone bankrekening. Daar geldt de 100.000 euro ‘staats’ garantie op het vermogen.
Tevens zijn deze ledencertificaten achtergesteld. Vraag het de houders van ledencertificaten DSB maar wat dat inhoudt…
Ik zal het zeggen, het houdt in dat bij problemen de houders van deze certificaten achteraan staan en dus simpelweg niets meer krijgen.
Natuurlijk, de Rabo is een AAA bank, maar Lehman Brothers, ABNAMRO, Citi waren ook allemaal steengoede banken met een hoge waardering. Lehman ging failliet, ABNAMRO werd gered door een nationalisatie en Citi kwijnt nu aardig weg op dit moment.
De vraag is gerechtvaardigd of we al uit de crisis zijn en of de banken bij een volgende dip nog wel overeind kunnen blijven. Zoals u gisteren al las, de waardebepaling op dagbasis maakt dat er geen verborgen reserves meer zijn. Daarbij hebben de banken al wel een dispensatie gekregen, maar die is andersom. Ze mogen hoger waarderen dan de dagwaarde… Dat is dus precies de verkeerde kant op!
Ik weet van de goede naam van de banken en ik weet dat de rente iets hoger is, maar die goede naam is misschien niet helemaal terecht meer en die iets hogere rente komt met een enorme prijs.
Ik zou het dus niet doen!

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *