LADEN

Typ om te zoeken

Miljonair worden

Laatste Nieuws

Miljonair worden

Mijn zoontje van 9 vroeg me ‘meer zakgeld’ want zo zei hij, ‘ik wil miljonair worden’. Het bleek dat hij al wist dat een miljoen ‘1000 keer 1000’ was. Daar bij niet te oud wilde zijn zou hij nu graag 1000 euro per week willen hebben dan, zo had hij uitgerekend, zou hij rond z’n dertigste miljonair zijn. Dat leek hem wel fantastisch. Hij krijgt nu 1 euro per week aan zakgeld en is toch wat aan het wanhopen dat hij het niet voor zijn dertigste gaat redden, vandaar zijn verzoek om net even iets meer. Ik mocht het ook rechtstreeks storten op zijn bankrekening, dan kon hij het ook niet stiekem uitgeven.
Zijn insteek is niet zo heel gek, maar hij maakt één denkfout.
Hij gaat er vanuit dat hij er pas is als hij miljonair is. Voor een jongen van negen niet zo gek, want hij is nog maar net uit de fase honderdmiljoentienduizend. Wat ik echter ondertussen al weet, is dat per week 1000 euro of (veel) meer verdienen ook al een enorme vrijheid geeft. Het miljonairschap gaat je in dat geval na 10, 20, 30 of 40 jaar vanzelf een keer overkomen. Het is dus veel makkelijker bereikbaar om ‘financieel onafhankelijk’ te worden en dat kan weer door per week of per maand ‘meer te verdienen’.

Bijvoorbeeld door het inkomen aan te vullen met beleggingswinsten. Een tweede baan, of beter nog, een tweede inkomen, niet afhankelijk van ‘tijd voor geld’.

Hoe dan ook, tenzij u hoog in een organisatie terecht komt, zal het niet snel lukken met een reguliere baan met een vast inkomen. U gaat er ten eerste erg snel naar leven en ten tweede zijn werkgevers steeds minder scheutig. De top van de onderneming kan immers kiezen, 1000 man een extra 1000 euro, of zelf een miljoen extra. De laatste 10 jaar hebben we gezien waar ze voor kozen. Dat zijn de mensen waar zoveel duizenden, wat zeg ik, honderdduizenden, voor werken. Hun topmanagersloon gaat ten koste van het loon van alle anderen. Van hen hoeft u dus niets te verwachten, die gaan alleen voor eigen gewin.

Extra inkomen door beleggingswinsten lukt bijna alleen maar als u beleggen als ‘investeren’ gaat zien en het dus serieus neemt. HOE u dat doet, dat heb ik vaak genoeg laten zien, maar ALS u het wilt doen, dan moet u het wel serieus oppakken en stoppen met gokken.

Deze maand verdiende ik alleen al op mijn ‘50.000 euro Alex portefeuille’ al meer dan 1000 euro per week met beleggingswinsten. Dat was dus nog zonder er voor te hoeven werken. Mijn zoontje blijft ondertussen een euro per week krijgen. Hij heeft de goede instelling, maar hij mag er over een paar jaar zelf voor gaan werken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *