LADEN

Typ om te zoeken

KPN lanceert mobiele TV

Laatste Nieuws

KPN lanceert mobiele TV

(Persbericht) KPN lanceert als eerste telecom operator in Europa een grootschalig, speciaal netwerk voor televisie kijken op de mobiele telefoon. Het gaat om een zogeheten DVB-H netwerk, de nieuwe standaard voor Europa. MobielTV biedt 10 kanalen en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Ook ondertitels zijn op het scherm te lezen. Vanaf donderdag 5 juni is deze nieuwe vorm van televisie kijken mogelijk. Iedereen kan dan op elk gewenst moment en vrijwel overal in Nederland televisie kijken op de daarvoor geschikte mobiele telefoons. Onbeperkt kijken naar MobielTV van KPN gaat € 9,95 per maand kosten en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met de Samsung P960 TV en de LG KB620. Ook hierbij heeft KPN gekozen voor de meest moderne en innovatieve technologie. Later dit jaar volgen meerdere toestellen van Samsung, Nokia en LG waarop MobielTV van KPN te zien zal zijn.
Mobiele televisie is tot nu toe alleen grootschalig gelanceerd in Azië (onder meer Korea). Digitenne Holding BV, de vergunninghouder voor digitale ethertelevisie en dochteronderneming van KPN heeft het netwerk opgebouwd. Digitenne maakt hiervoor gebruik van de DVB-H standaard, de Europese standaard voor mobiele televisie.
MobielTV biedt de volgende 10 kanalen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons. Naast bekende en populaire programma’s die ook op de huiskamer TV te bekijken zijn, zullen omroepen met specifieke mobiele content komen. Zo wordt RTL 24 geïntroduceerd. Een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender met het beste van de nieuws- en actualiteiten programma’s van RTL.
– Is dit de killer applicatie waar we allemaal op wachten, of is het al een dinosaurus voor we van start gaan? Ik zou zelf liever zonder haperen Internetfilmpjes kunnen ontvangen… Misschien kan dat al, want ik ben waarschijnlijk de doelgroep al ontgroeit. Ik kon zes jaar geleden al meer op Internet dan ik momenteel mobiel nog uitvoer. Ik ben dus niet de persoon om inhoudelijk te beoordelen of KPN hiermee gaat scoren. Ik word er in ieder geval niet warm van.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *