LADEN

Typ om te zoeken

Koopsignaal voor Chinese aandelen

Laatste Nieuws

Koopsignaal voor Chinese aandelen

Eerste renteverhoging sinds het begin van de crisis is teken van vertrouwen!
Aandelenhandelaren kregen twee weken terug een koopsignaal uit China! De nationale bank van China, The People’s Bank of China, heeft namelijk de rente met 0,25% verhoogd. Zowel voor leningen van een jaar als ook voor deposito’s. Het lijkt niet veel en daarom is het bericht te midden van alle kwartaalcijfers door de meesten onder ons niet opgemerkt. Toch is het een belangrijk signaal. Het gaat om een eerste renteverhoging na het begin van de crisis.
Als een centrale bank start met renteverhogingen, dan is dat een teken van vertrouwen. Dat is precies wat er nu in China gebeurt. The People’s Bank of China laat de rente alleen stijgen als ze ervan overtuigd is dat de economie het goed doet en ze zich zorgen begint te maken over de inflatie-ontwikkeling.  Volgens mevrouw Sun is dat een signaal dat aandelen aan de vooravond staan van een stijging, die zeker een jaar gaat duren.
De eerste signalen van koersstijgingen zijn nu reeds zichtbaar. Veel Chinese aandelen hebben de afgelopen maanden flinke koersklappen gekregen. Veel koersen staan nu op aantrekkelijke niveaus en kunnen de komende maanden flink in koers stijgen. In feite zijn die stijgingen al begonnen! Ga voor meer informatie over de ontwikkelingen op de Chinese aandelenmarkt naar BoomingChina en schrijf u in voor de GRATIS nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *