LADEN

Typ om te zoeken

Kijk voorbij de bankencrisis

Laatste Nieuws

Kijk voorbij de bankencrisis

We zitten nu midden in de crisis en voor mij persoonlijk is dat eigenlijk een signaal dat er dus heel bewust gekeken kan worden naar manieren om aan de vervelende situatie te verdienen. De crisis is echter nog niet voorbij… beleggers die er aan denken in banken en leningenverstrekkers te stappen moeten zich dat goed realiseren. Toch is het geen toeval dat de grote beleggers al enorme posities innemen in enkele banken.
Dat zijn heel bewuste beleggingen die ze doen op redelijke waarderingen, niet op basis van de laagst mogelijke koers.
Het beurssentiment is iets waar de grote beleggers niet zo veel mee doen. Dat is in zekere zin ongrijpbaar en hoewel met Technische Analyses enige timing kan worden verkregen, is het ‘spelen’ met timing voor veel particulieren juist de reden dat ze enorme verliezen leiden en juist naast de markt staan als de koersbeweging eindelijk plaatsvindt. Dat overkomt de grote beleggers niet. Die kopen tegen redelijke waarderingen en wachten tot de markt er een (te) hoge waardering van maakt. Dan verkopen ze… tenzij… het belang te interessant is om nog te willen verkopen. Hoewel Warren Buffett recent ook wat is gaan ‘handelen’, is zijn kenmerk juist dat hij koopt om niet meer te verkopen.
De bankencrisis zal ook voorbij gaan, het is immers dat, of een totale ineenstorting van het financieel stelsel. In dat laatste geval hebben we geen van allen meer wat, dus gokken op het herstel van het bankenstelsel is nogal voor de hand liggend. BeursAccent is de grote beleggers gevolgd in het nemen van heel specifieke posities in die sector. Het is nu een kwestie van geduld hebben tot de markt ons gelijk geeft.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *