LADEN

Typ om te zoeken

Kapitaal injecties

Laatste Nieuws

Kapitaal injecties

De voorwaarden waarmee de nieuwe kapitaalinjectie in Citigroup plaatsvond zijn dusdanig dat duidelijk is geworden dat de bank een enorm probleem moet hebben. Ik kreeg van één van de vaste lezers van de Beursbox nieuwsbrief deze reactie:
Ik ken ADIA maar ook KIA(Kuwait) en dat zijn zeer goed geleide instanties die met voorzicht en kunde opereren. Dit bedrag is voor hen peanuts. Je pakt een staartje op van Citi, in de hoop daar over 5-8 jaar leuk aan te verdienen. Tussentijds zorg je ervoor dat het een weinig risicovolle belegging voor ADIA is met toch een leuk rendement in de boeken.
De deal bestaat eruit dat ADIA converteerbare obligaties neemt met een interest-voet van 11% en conversie in aandelen per 2011 tegen een koers van USD30-32 per Citi share. ADIA zingt aldus de sub-prime crisis uit met een aardig rendement want Citi gaat niet koppie onder en anders laten ze het niet ondergaan. Tegelijk leg je aanspraak op toekomstig herstel plus je eigen winst, vast.
Robert Rubin heeft deze deal gemaakt om toch vooral maar dividend te kunnen betalen en gelijk aan de tier-1 ratio te kunnen voldoen.
Citi heeft nog een Arabische aandeelhouder en die is zijn tent wat minder gelukkig met zijn participatie.
– Zoals ook hier al blijkt, de tent gaat waarschijnlijk niet failliet, maar de nieuwe kapitaalverstrekkers lopen erg weinig risico, terwijl de oude aandeelhouders hun bezit flink zien verwateren. Citigroup heeft heel wat zeer ontevreden aandeelhouders. De koers daalde namelijk in 2007 al van $57 naar nu 32,29. Een gevoelig verlies in wat als een weduwen en wezen fonds gezien werd.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *