LADEN

Typ om te zoeken

ING grootaandeelhouder Corporate Express

Laatste Nieuws

ING grootaandeelhouder Corporate Express

ING heeft een belang in Corporatie Express van 14,9%… In januari ging het door de ING analisten gegeven koersdoel voor Corporate Express van 8 naar 5,50. Eerlijk is eerlijk, men zei er wel bij dat het een hold kon blijven.
Zo’n extreme verlaging is echter normaal gesproken natuurlijk een duidelijk verkoopsignaal…
Nergens in het door ING gegeven advies wordt gesproken over het feit dat ING zelf een extreem grote positie in Corporate Express heeft, of aan het opbouwen is.
ING ondertussen blijkt volgens een AFM melding in maart 2008 één van de grootste aandeelhouders te zijn, ondanks hun analyse in januari van een hoger dan gemiddeld risico. Jammer en vreemd dat ING dát in haar analyse niet liet weten. De richtlijnen over marktmisbruik zouden volgens de AFM toch helder genoeg zijn.
Het koersdoel van 5,50 is zover mij bekend nog niet bijgesteld en het aandeel staat nu ruim twee euro hoger. ING is echter geen grote verkoper, ondanks het gehaalde koersdoel.

Naar mijn idee hadden particuliere beleggers bij het in januari gegeven advies best mogen weten dat ING grootaandeelhouder was. Dat lijkt me in dit geval toch een redelijk belangrijk en substantieel gegeven.

In de regeling Marktmisbruik staat dat bij een advies moet worden aangegeven wat of de eigen positie is. ING heeft zich hier naar mijn idee niet aan gehouden. Een foutje, of geldt de regeling marktmisbruik alleen voor de pers en moet iedere journalist met de billen bloot voor de drie aandelen die hij heeft, terwijl banken  hun enorme pakketten aan aandelen kunnen en mogen verzwijgen?

Is dit klasse justitie, begrijp ik de regeling marktmisbruik niet, is ING hier in gebreke gebleven, of moet ik niet zeuren?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *