LADEN

Typ om te zoeken

Hoe te profiteren van kuddegedrag

Laatste Nieuws

Hoe te profiteren van kuddegedrag

Gisteren heb ik de methode van Charles Nenner bestudeerd. Hij is van mening dat de beurs in golven beweegt (duh) en dat alles voorspelbaar is op basis van die cyclische golven.
Dat laatste heeft hij op een heel slimme manier opgepakt en ik moet zeggen, petje af.
Wat hij doet is de koers van een index of groot aandeel in de grafiek plaatsen
Wat hij vervolgens doet, is 50 indicatoren en cycli er op loslaten en ze dusdanig selecteren, dat hun grafiek samen, precies zo loopt zoals de aandelenkoers loopt. Per index of aandeel is er dus een andere set samengestelde cycli en indicatoren.
Hij heeft dus een afgestemd setje dat in het verleden zo goed als mogelijk de koers volgde.
Nu komt het leuke van de methode. Mensen zijn kuddedieren en blijven structureel dezelfde patronen volgen. Dat is niet alleen menselijk, maar zo zit de hele natuur in elkaar. Denkt u aan Fibonacci. Als je dus weet hoe ze reageren bij een bepaalde index of bij een bepaald toonaangevend aandeel, dan kan je er vrij zeker van zijn dat ze hetzelfde gedrag blijven volgen. Zolang je dus je setje cycli en indicatoren actueel houdt, kan je vrij zeker zijn van het feit dat beide grafieken over elkaar heen passen. Zodra je cyclusgolf dus hoog komt, moet je uit de positie. De markt beweegt namelijk in golven.
Charles Nenner is een professor en dokter. Een bijzonder intelligent man. Zijn methode vroeg dan ook behoorlijk wat denkwerk, maar je hoeft niet intelligent te zijn om je te realiseren dat het haast wel moet werken…
Er zijn meer methodes die werken, denk daarbij aan BeursAccent, maar ook daar ligt een heldere en logische verklaring aan ten grondslag

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *