LADEN

Typ om te zoeken

Gretigheid

Laatste Nieuws

Gretigheid

De eindejaarsloterij is weer achter de rug. In een dorp in Nederland is een wijk heel erg rijk geworden. Van harte voor ze.
Ik doe zelf niet mee aan loterijen. Een principe kwestie. Als het zo leuk is om veel geld te hebben, waarom zou je er dan niet voor willen werken? Een loterij is in feite iets voor (bijna) niets willen krijgen. Dat is dus een beetje bedrog naar jezelf toe plegen. De geschiedenis leert dat loterij winnaars in vrijwel alle gevallen diep ongelukkig worden. Ze weten namelijk niet hoe ze met die zomaar verkregen rijkdom om moeten gaan.
Op TV wordt de gretigheid van de kijkers zoveel mogelijk aangewakkerd. Ze doen dit door grote shows en interviews met de nieuwe winnaar. Dat alles om anderen zo gek te krijgen om ook geld in die loterij te pompen. Het marketing spel is overduidelijk.
Het is een spel dat beleggers akelig bekend moet overkomen, want het wordt dagelijks met ons gespeeld door de financiële media.
Ik benijd de personen niet die twee miljoen wonnen. Ik hoop van harte dat ze gelukkig worden, maar ik vrees dat velen de dag nog zullen vervloeken waarop ze het lot kochten. Het zou voor de omzet van de loterijen bijzonder slecht zijn als de winnaars van vijf jaar geleden aan het woord komen. De meesten zijn na vijf jaar namelijk armer als dat ze waren toen ze hun winnende lot kochten.
Ze kunnen simpelweg niet met die enorme berg geld omgaan. Die berg geld lijkt onuitputtelijk, maar op is op…
Een dure auto kopen is leuk, maar het onderhouden is minder. Idem met de woning en de boot. Als die twee miljoen niet aangevuld wordt met flinke inkomsten, dan is het allemaal bijzonder snel weg. Je kan er ook niet van uitgaan dat aan het einde van de berg geld het volgende winnende lot op je ligt te wachten.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *