LADEN

Typ om te zoeken

Extreme koersuitslagen, leuke kansen

Laatste Nieuws

Extreme koersuitslagen, leuke kansen

De meeste beleggers handelen niet met de gedachte van een gestage groei van de portefeuille gezien over jaren, maar ze hopen op een paar prachtige transacties waarmee ze in een paar jaar binnenlopen. Een situatie die zeer zelden voorkomt, maar hoop doet leven. Ook de pot winnen in de staatsloterij is zeer zeldzaam, maar miljoenen mensen doen iedere maand weer mee. Hopende op een zeer simpele en makkelijke manier miljonair te worden.

Ik denk dat het slimmer is om anders te leven, maar wie ben ik.

Voor die beleggers die extreme koersuitslagen zoeken, raad ik aan naar de bankensector te kijken. Er zijn enkele banken die een extreem lage koers hebben en waarbij we soms in een paar weken koersuitslagen van meer dan 25% zien.

Wat dacht u bijvoorbeeld van Allied Irish Bank. Laatst nog op de Amerikaanse beurs op $0,76 en vrijdag weer op $1,24. Hoogste koers in de afgelopen 12 maanden was $5,40. Ik moet toegeven, ook ik deed hier mee. Alleen mijn laatste transactie met 500 aandelen was winstgevend en op 100% winst heb ik toen de helft verkocht. Het risico is vooral de kans op nationalisatie.

Een andere bank is Citigroup. Ooit de machtigste bank ter wereld nu aangeschoten wild met een koers van $4,26. De low van de laatste 52 weken lag op 3,11. Ik kocht zelf voor het laatst 700 aandelen op 3,63 bij.
Mijn insteek in beide banken is dat ze als bank niet snel failliet zullen gaan en dat hoop op herstel de beurskoers een zwieper omhoog kan geven.

Bij 100% winst verkoop ik de helft van de aandelen. Vij AIB lukte dat al, bij C nog niet. Het voordeel van die strategie is dat je vanaf dat punt dan gratis in de posities zit en rustig kan gaan wachten.

www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *