LADEN

Typ om te zoeken

Een winstgevende strategie

Laatste Nieuws

Een winstgevende strategie

Mijn nieuwe account bij www.beursrekening.nl groeide in anderhalve maand van 57.000 naar ruim 60.000 euro. Nu zijn dat geen winsten waarmee wereldrecords worden verbroken, maar het is wel 5%+ rendement in anderhalve maand op de totale portefeuille. Op een totale portefeuille is dat in zo’n kort tijdsbestek helemaal geen slecht resultaat.
Was dit mazzel in een opgaande beurs, of was het het resultaat van een strategie?
Dat laatste was het geval, want de beurs staat nu op gelijk niveau als bij de opening van de rekening.
Wat ik heb gedaan is het volgende:
– Ik kocht van die 57.000 euro ter waarde van ongeveer 40.000 euro oerdegelijke aandelen van winstgevende bedrijven en een waardering die laag tot redelijk was. Vervolgens heb ik op al die aandelen Call opties geschreven. De uitoefenprijs ongeveer 10% hoger dan de koers waarop ik de aandelen kocht, de looptijd tussen de één en vier maanden. Verder schreef ik enkele put opties op aandelen die ik wel wil hebben, maar tegen lagere koersen. Ook hier looptijd één tot vier maanden. Ik heb daarom 17.000 euro bewust cash gehouden. Ik kan die aandelen achter de geschreven Put opties dus altijd kopen van het geld op de rekening.
De strategie leverde een stukje dividend op, want enkele aandelen keren een kwartaal dividend uit. Verder leverde het een flink bedrag aan ontvangen premie op. De rest van de huidige winst zit hem in een aantal aandelen die hoger staan dan toen we kochten. Niet alle aandelen overigens. De strategie is geen garantie tegen koersverliezen op aandelen in bezit. De ontvangen premie is echter wel een zekere bescherming tegen kleine dalingen. De daling van 344 tot 335 zag ik dan ook amper terug in de waarde van de portefeuille omdat aandelen minder waard werden, maar de geschreven call opties ook. Dat compenseerde elkaar vrij redelijk.
De strategie is een opzet zoals de Insider service van www.beursaccent.nl. Veel van de posities zijn dan ook dezelfde als die in de service.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *