LADEN

Typ om te zoeken

De belastingontduiking DVD

Laatste Nieuws

De belastingontduiking DVD

Een hot item is vandaag weer het feit dat de Nederlandse regering een gestolen DVD met bankgegevens uit Zwitserland wil overnemen. Dit omdat er ook een aantal Nederlandse belastingontduikers op staan. De vraag roept zich op, als de overheid illegaal verkregen gegevens mag gebruiken, moet dan de onderdaan zich nog aan de wet houden?
Daartegen spreekt dan weer het feit dat enkele zeer rijke medelanders, die hun belasting makkelijk kunnen betalen, wel gebruik maken van de faciliteiten hier, maar zich onttrekken aan de betaling er van.
Natuurlijk mag je best minder belasting willen betalen. Dan moet je echter ook er naar zo’n land met lagere belasting verhuizen, of legale middelen gebruiken om de eigen belasting te verminderen.
Dat de overheid steeds onbetaalbaarder wordt en werk moet maken van acties om veel minder geld uit te geven, dat kan allemaal wel waar zijn, maar hier wonen, houdt in, hier de gebruikelijke belasting betalen.
Het is jammer dat de landen met bankgeheim dit bankgeheim handhaven. Er is geen andere reden voor het bankgeheim dan om geld ‘uit het zicht’ te houden. Omdat de landen met bankgeheim nog niet meewerken, kan ik me indenken dat de regering die DVD wil. Als ik premier van Nederland zou zijn, dan zou ik hem echter niet kopen.
Zeker niet als je als premier zo nadrukkelijk hebt gesproken over normen en waarden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *