LADEN

Typ om te zoeken

Dalende dollar

Laatste Nieuws

Dalende dollar

De dure euro begint Europa zeer te doen. Er zijn zat beleggers die verwachten dat de dollar ook wel weer duurder zal worden, maar qua trend is al tientallen jaren de lijn akelig duidelijk. Amerika weet krachtig te blijven door haar munt stelselmatig minder waard te laten worden. De dalende dollar maakt voor Amerikanen buitenlandse producten in Amerika duur.
Zo wordt de interne Amerikaanse markt gestimuleerd maar kunnen Amerikanen ook goedkoop aan de rest van de wereld leveren.
In feite een oneerlijke handelspraktijk, maar wie durft Amerika er op terecht te wijzen?
Dat devaluatiebeleid wordt strak volgehouden terwijl ze ondertussen China van hetzelfde spelletje beschuldigen.
Zo werkt dat vaak.
De grootste schreeuwers schreeuwen vaak over iets dat ze zelf ook doen.

China heeft door wat Europa niet lijkt te willen zien. Daarmee is Europa overigens niet ‘de slechtste’, maar we maken het ons niet makkelijk door netjes te blijven, daar waar de twee economische reuzen er geen enkele probleem mee hebben hun kracht te vergroten door de munt in waarde te laten dalen.
Voor de wereld is het maar goed dat Europa tenminste nog netjes is. We zouden in een enorme spiraal van geld ontwaarding komen als ook Europa dit spel gaat spelen. Iets waar we niet onderuit gaan komen als Amerika en China er niet mee willen stoppen.
Vanaf dat moment heeft hun geldontwaarding geen zin meer en zullen we steeds snellere ontwaardingen gaan zien, tot het moment van hyperinflatie.
Dat laatste wil niemand, maar het asociale gedrag van Amerika en China moet op een gegeven moment wel ophouden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *